Η μεγάλη τραγουδίστρια Δούκισσα έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών.Η περιπέτεια της υγείας της ήταν γνωστή εδώ και καιρό.
Η Δούκισσα Φωταρά, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, έδινε μεγάλη «μάχη» με τον καρκίνο.Μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει πρόσφατα, η πρώτη της «συνάντηση» με την επάρατη νόσο έγινε πριν από 18 ολόκληρα χρόνια. Ωστόσο, περήφανη, όπως πάντα, δεν ήθελε να δώσει το παραμικρό δικαίωμα σχολιασμού και τους τελευταίους μήνες είχε απομονωθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας, προκειμένου να αντιμετωπίσει μόνη της το πρόβλημά της.


Γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου του 1941 στο Πασαλιμάνι του Πειραιά. Ξεκίνησε σαν χορεύτρια σε ηλικία 12 ετών, ενώ στα 13 της χρόνια έκανε την πρώτη της δισκογραφική με ένα τραγούδι του Χρυσίνη και ακολούθησαν συνεργασίες με όλους τους μεγάλους συνθέτες. Μετά από λίγο καιρό, απέσπασε το βραβείο 1ης γυναικείας ερμηνείας, (1ης αντρικής ερμηνείας είχε πάρει ο Γιάννης Πάριος), από τον Κερκυραϊκό σύλλογο στην απονομή που έγινε στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά. «Ανθρωποι είμαστε», «Οι αναμνήσεις», «Θέλω τα όπα μου» και «Που πας χωρίς αγάπη» είναι μόνον μερικές από τις επιτυχίες της, που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στην μνήμη όσων την θαύμαζαν.

Σπουδαία ωστόσο ήταν και η πορεία που διέγραψε στον κινηματογραφικό χώρο. Πρωταγωνίστησε σε 10 ταινίες με ονόματα, όπως ο Μάνος Κατράκης, ο Τόλης Βοσκόπουλος, με τον οποίο διατηρούσε και σχέση για ένα διάστημα, ο Παντελής Ζερβός, η Μαρία Φωκά, ο Κώστας Κακκαβάς, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές άλλες ελληνικές ταινίες.

Έκανε δύο γάμους και απέκτησε δύο γιους. Το τελευταίο διάστημα, εκτός από το βασικό πρόβλημα υγείας της, αντιμετώπισε και πολλά άλλα, τόσο με εντερικές διαταραχές, όσο και με ένα σπάσιμο στο χέρι. Οπως δηλώνουν τα κοντινά της πρόσωπα, το μόνο που ήθελε είναι, όλοι οι άνθρωποι του κόσμου, να είναι αγαπημένοι. «Να είμαστε αγαπημένοι. Αυτή είναι η τελευταία μου επιθυμία», έλεγε χαρακτηριστικά.



Ο καλλιτεχνικός κόσμος δηλώνει συγκλονισμένος από την απώλειά της, την οποία χαρακτηρίζει ως τεράστιο κενό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το μεσημέρι στη μία, από το πρώτο νεκροταφείο της Αθήνας.

1 σχόλια: