Η αν. Υπουργός για την Καταπολέμηση Της Ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, τάχθηκε υπέρ της συνέχισης, και μάλιστα άμεσα, των Προγραμμάτων Απασχόλησης στους Δήμους, μιλώντας, σήμερα το πρωί, στο mega, αναγνωρίζοντας, τόσο... την ανάγκη απασχόλησης των ανέργων, όσο και τις ανάγκες των Δήμων, προκειμένου να παρέχουν όσο το δυνατό καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες τους.Η ίδια όμως, ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε, πως πρέπει να υπάρξουν βελτιώσεις επ' αυτών, προκειμένου να υπάρξει «καλύτερος προγραμματισμός, όροι, στόχευση, αποδοτικότητα και παραγωγικότητα» των Προγραμμάτων αυτών.
Η αν. Υπουργός τόνισε, επίσης, πως στο Πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας», που αφορά περίπου σε 52.000 θέσεις εργασίας σε Δήμους και ορισμένους τομείς του Δημοσίου, δεν υπήρξε σωστός προγραμματισμός «και σε 5 μήνες από τώρα, που θα ξεκινήσει η επόμενη περίοδος, ο επόμενος κύκλος, θα το συζητήσουμε, και θα δείτε, πως θα υπάρξει πιο ορθολογικός καταμερισμός των πόρων» όπως χαρακτηριστικά είπε, δηλώνοντας βέβαιη για σωστή συνεργασία και συμφωνία με τους Δήμους.
Υπενθυμίζεται, ότι η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας έχει ζητήσει να "προχωρήσει", άμεσα, το Πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας» στους Δήμους, έστω και με πεντάμηνα, υπερθεματίζοντας στις μεγάλες ανάγκες των Δήμων σε ανθρώπινο δυναμικό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου