Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του 58χρονου, μαζί με φωτογραφίες του, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Σε βάρος του 58χρονου, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα από την οποία επήλθε θάνατος, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Πρόκειται για τον Εμμανουήλ Εσσατζανιάν-Σοροπίδη του Γρηγορίου και της Σταυρούλας, γεννηθέντα στις 3-1-1959 στη Νέα Ιωνία.

Σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση -χρονικής διάρκειας μέχρι 9-5-2018- αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του, της διερεύνησης της συμμετοχής του και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις σε βάρος και άλλων θυμάτων και της ευχερέστερης ικανοποίησης της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476227 του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας

esatzian manolis soropidis


soropidis esatzian
Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος:

Καλημέρα σας,

Αναφορικά με το ιστορικό της υπόθεσης, το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου 2017, εντοπίστηκε η 32χρονη εντός του Β' Νεκροταφείου Αθηνών, φέροντας πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι, ενώ λίγο νωρίτερα είχαν ακουστεί εκκλήσεις για βοήθεια.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική διαδικασία που διενήργησε το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο δράστης μετέβη το συγκεκριμένο απόγευμα στο Β' Νεκροταφείο, στο οποίο εισήλθε υπερπηδώντας τον τοίχο του, με σκοπό να κλέψει και εν συνεχεία μεταπωλήσει, μεταλλικά και χάλκινα κηροπήγια και καντήλια.

Κατά την εξερεύνηση του νεκροταφείου, εντόπισε την 32χρονη και αφού την προσέγγισε, την απείλησε με μαχαίρι που είχε μαζί του, με σκοπό να της αποσπάσει την τσάντα της και στη συνέχεια, αφού αυτή αρνήθηκε και τον χτύπησε με την τσάντα της, εκείνος την τραυμάτισε πολλαπλές φορές της αφαίρεσε την τσάντα και διέφυγε.

Από τη συναξιολόγηση των προανακριτικών δεδομένων και ειδικότερα από το προφίλ της 32χρονης, το γεγονός της αφαίρεσης της τσάντας της, την επιλογή του τόπου και του χρόνου τέλεσης, καθώς και τον προσεκτικό σχεδιασμό της επίθεσης από το δράστη, προέκυψαν ενδείξεις που παραπέμπουν κυρίως σε ανθρωποκτονία με οικονομικό κίνητρο (ληστεία).

Ο δράστης αμέσως μετά τη ληστεία, πήγε σε κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών στην περιοχή της Ομόνοιας, όπου πούλησε το κινητό τηλέφωνο του θύματος, έναντι του χρηματικού ποσού των 20 ευρώ.

Παράλληλα, βρέθηκε βιολογικό υλικό (DNA) του δράστη σε χαρτοπετσέτες, που εντοπίστηκαν στον τόπο του εγκλήματος και ήταν εμποτισμένες με αίμα της 32χρονης.

Ύστερα από συνεχείς αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας και μετά από επίδειξη της φωτογραφίας του δράστη σε υπαλλήλους καταστημάτων και κατοίκους της περιοχής, πρωινές ώρες χθες, 7 Νοεμβρίου 2017, κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του, ενώ όπως προέκυψε, έχει απασχολήσει στο παρελθόν κατ' επανάληψη τις διωκτικές Αρχές, για κλοπές και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία κατά συρροή, καθώς και παράβαση του νόμου «Περί Όπλων», υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Σε βάρος του δράστη εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη. Η υπόθεση παραπέμφθηκε για κύρια ανάκριση στο 18ο Τακτικό Ανακριτή.

Από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής, υπεβλήθη αίτημα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών δημοσιοποίησης των στοιχείων του δράστη, καθώς και των φωτογραφιών του σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τις αντίστοιχες διαδικτυακές ιστοσελίδες, προκειμένου να ταυτοποιηθεί η συμμετοχή του σε άλλα ομοειδή βίαια αδικήματα (ληστείες με χρήση μαχαιριού, αρπαγές τσαντών, κ.λπ.), κατά το πρόσφατο παρελθόν, τα οποία δεν έχουν καταγγελθεί στις Αστυνομικές Αρχές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου