Μαζί με την Vattenfall εταιρεία προμηθευτή ηλεκτρισμού, την Saab Automobile, την ETC και το κράτος της Σουηδίας, η Volvo Car Corporation λανσάρει μια κοινοπραξία ευρείας έρευνας για την ανάπτυξη κορυφαίας τεχνολογίας στον τομέα των ηλεκτροκίνητων υβριδικών αυτοκινήτων. Όλοι οι έλεγχοι και τα δοκιμαστικά θα λάβουν χώρα στην Σουηδία. Ο στόχος αυτής της ιδέας, η οποία υλοποιείται από κοινού από την Volvo Car Corporation, την Saab Automobile, την Vattenfall και την ETC, είναι να αναπτυχθούν και να επιδειχθούν τα υβριδικά αυτοκίνητα της επόμενης γενιάς. Ένας στόλος από 10 συνδεόμενα ηλεκτρικά υβριδικά αυτοκίνητα θα παραχθούν τα οποία θα επαναφορτίζονται από κανονικές πρίζες.
Η Volvo έχει μεγάλη εμπειρία συνεργασιών με διάφορους κοσμικούς ηθοποιούς και με αυτό το Project η εταιρεία στοχεύει να λάβει μέρος και να διαμορφώσει αποφάσεις και πρωτοβουλίες που λαμβάνονται εντός και εκτός της βιομηχανίας αυτοκινήτων.
Κατά τη διάρκεια πέντε χρόνων, η Volvo Cars θα επενδύσει πάνω από 11 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες στην ανάπτυξη που στοχεύει τη μείωση κατανάλωσης καυσίμων και εκπομπών. Η Volvo ήδη προσφέρει στους πελάτες της τους ευρέως διαδεδομένους στη βιομηχανία, κινητήρες Flexifuel. Παράλληλα, η εταιρεία συνεχίζει να βελτιώνει την αποδοτικότητα των αυτοκινήτων της με καύσιμα βενζίνης και ντίζελ. Η Volvo Cars εστιάζει εντατικά την προσοχή της στην υβριδική τεχνολογία. Στο ενδιάμεσο μέλλον η εταιρεία θα παρουσιάσει υβριδικές παραλλαγές όπου η ηλεκτρική μηχανή θα στηρίζει την καύση του κινητήρα. Μακροπρόθεσμα, θα παρουσιαστούν και τα ηλεκτρικά υβριδικά αυτοκίνητα. Ένα δείγμα αυτού παρουσιάστηκε το Φθινόπωρο το 2007 βασισμένο στο Volvo C30 Recharge Concept. Χρησιμοποιώντας αυτό το Concept με τον πιο αποδοτικό τρόπο, τα αυτοκίνητα αυτά μειώνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 65 τοις εκατό σε σύγκριση με τα υβριδικά αυτοκίνητα που διατίθενται σήμερα στην αγορά. Και ακόμα αν ο ηλεκτρισμός προέρχεται από CO2 πηγές, όπως υδροδυναμική παραγωγή και αιολικά πάρκα, αυτή η τιμή βελτιώνεται ακόμα περισσότερο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου