Όταν ήταν μικρός τον φώναζαν Bobby Milk, γιατί ήταν πολύ αδύνατος και άσπρος σα γάλα. Ο Robert Mitchum τον φώναζε Kid Monroe. Είναι γιος της ζωγράφου Virginia Admiral και του εξπρεσιονιστή Robert De Niro Sr. Λίγο μετά τη γέννηση του μικρού De Niro αποκαλύφθηκε ότι ο πατέρας του ήταν ομοφυλόφιλος o οποίος τελικά χώρισε τη μητέρα του.
Έχει τη δική του εταιρεία παραγωγής, Tribeca Film Center από το 1989 και έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο το 1993 με την ταινία “A Bronx Tale”. Το 2002, μάλιστα, διοργάνωσε το πρώτο κινηματογραφικό φεστιβάλ “The Tribeca Film Festival”.
Είναι ο δεύτερος ηθοποιός που πήρε Όσκαρ για το ρόλο του Vito Corleone, μετά το Marlon Brando. Είναι οι μόνοι δύο ηθοποιοί που έχουν κερδίσει το χρυσό αγαλματάκι για τον ίδιο χαρακτήρα. Για τον συγκεκριμένο ρόλο μάθαινε επί 4 μήνες τη διάλεκτο της Σικελίας.
Κατείχε το Παγκόσμιο Ρεκόρ ως ο ηθοποιός που είχε πάρει τα περισσότερα κιλά-30 στον αριθμό- για τις ανάγκες του Jake LaMotta στην ταινία “Raging Bull” (Οργισμένο Είδωλο-1980), αλλά το έχασε όταν, αρκετά χρόνια μετά, ο Vincent D’Onofrio πήρε 35 για την ταινία “Full Metal Jacket” (1987).
Είναι αξιοσημείωτο ότι μεγάλοι τραγουδιστές τον έχουν μνημονεύσει στα τραγούδια τους. Η P.J.Harvey αναφέρεται στον De Niro στο "Reeling," από το album "4-Track Demos". Ο Finley Quaye στο "Sunday Shining", όταν λέει “I am a hero like Robert de Niro”. Τέλος, το Βρετανικό pop συγκρότημα Bananarama έγραψε ένα τραγούδι ειδικά γι αυτόν με τίτλο “Robert De Niro’s waiting”. Όταν το άκουσε ο De Niro θέλησε να τις συναντήσει, αλλά άργησε τόσο πολύ στο ραντεβού που τα τρία κορίτσια δεν τον…περίμεναν, εκνευρίστηκαν και άρχισαν να πίνουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου