Υλικά
180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
140 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
3 αυγά
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ. λευκή σοκολάτα καλής ποιότητας
120 ml ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
1 κ.σ μπέικιν πάουντερ
Για το πασπάλισμα
Ινδοκάρυδο τριμμένο ή ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 β.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μίγμα.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο με το γιαούρτι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μίγμα
Ρίχνουμε την αμυγδαλόσκονη και το αλεύρι που το έχουμε ενώσει με το μπεικιν.
Ανακατεύουμε καλά προσέχοντας να μην σβολιάσει το μίγμα.
Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπαιν μαρί και την ενώνουμε με το παραπάνω μίγμα.
Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά.
Για να το σερβίρουμε το πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο ή ζάχαρη άχνη.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου