Σκεφτήκατε ποτέ πόσο θα θέλατε να χειριστείτε τον υπολογιστή σας από απόσταση με το κινητό σας στη θέση του mouse, χωρίς να χρειαστεί να κουνηθείτε από την θέση σας ή να πλησιάσετε το γραφείο; Σήμερα θα σας δείξουμε το πως θα το καταφέρετε.Η λύση που θα σας παρουσιάσουμε αφορά το λειτουργικό Android που κατακτά όλο και μεγαλύτερο έδαφος μέρα με την μέρα και που συναντάμε σε όλο και περισσότερες συσκευές. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας υπολογιστής και ένα κινητό με το εν λόγω λειτουργικό. Εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα HTC Hero (Android 1.5).Για να καταφέρετε να χειριστείτε τον υπολογιστή σας από το κινητό θα χρειαστείτε 3 πράγματα:


1) Έναν υπολογιστή με εγκατεστημένα Windows ή Linux ή έναν Mac.
2) Ένα κινητό που τρέχει Android.
3) Υπολογιστής και κινητό να είναι συνδεδεμένα στο ίδιο τοπικό δίκτυο. (PC ενσύρματα ή ασύρματα και το κινητό μέσω wifi).

Κατεβάστε την εφαρμογή που χρειάζεται ο υπολογιστής για να τον βρει το κινητό από εδώ. Υπάρχει έκδοση και για τα 3 λειτουργικά. Είναι ένα Jar αρχείο που απλά το τρέχεις και δεν χρειάζεται καμιά εγκατάσταση. Αφού το τρέξουμε το αφήνουμε ανοιχτό. Εκτός από το πρόγραμμα πρέπει να ξέρουμε και την διεύθυνση που έχει ο υπολογιστής μας στο τοπικό δίκτυο.

Από εκεί και πέρα κατεβάζουμε στο κινητό μας την εφαρμογή RemotePad από το Android Market. Είναι δωρεάν και την βρίσκει κανείς με ένα απλό search. Αφού την τρέξουμε έρχεται κανείς αντιμέτωπος με την παρακάτω οθόνη:



Από την επιλογή Servers ορίζουμε την ip του υπολογιστή στον οποίο θέλουμε να συνδεθούμε. Αφού το κάνουμε αυτό θεωρητικά η εφαρμογή θα μας ενημερώσει ότι συνδέθηκε (απαιτείται όπως προείπαμε ανοιχτό wifi και συνδεδεμένο στο ίδιο δίκτυο). Με το που συνδεθεί, πατάμε στην επιλογή mouse και η οθόνη μαυρίζει και βλέπουμε ένα εικονίδιο ποντικιού στο κέντρο.Θα παρατηρήσουμε ότι οι κινήσεις μας στην οθόνη του κινητού κουνάνε και τον δείκτη του ποντικιού στον υπολογιστή. Χρήσιμη λειτουργία για υπολογιστές σαλονιού και λοιπά HTPC στα οποία απαιτούνται βασικές κινήσεις από απόσταση.Φυσικά η απόσταση του κινητού δεν παίζει ρόλο μιας και όσο βρίσκεστε μέσα στο ίδιο δίκτυο θα μπορείτε να χειρίζεστε και τον υπολογιστή.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα βίντεο με την εφαρμογή σε δράση.


liveplace.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου