Ομάδα αμερικανών αστρολόγων κατέληξαν στο ότι η θέση των αστεριών θα έπρεπε να έχει επαναπροσδιοριστεί στους αιώνες αφού: "Το πρόβλημα είναι ότι οι θέσεις αυτές εντοπίστηκαν χιλιάδες χρόνια πριν και από τότε άλλαξαν. Αυτό σημαίνει ότι τα περίφημα "ζώδια" είναι ήδη έναν μήνα πίσω το καθένα", όπως λέει ο καθηγητής και συνεχίζει : "Οι αστρονόμοι, που δεν φυσικά έχουμε καμία σχέση με τους αστρολόγους, υπολογίζουμε εδώ και καιρό τον Οφιούχο ως 13ο αστέρι. Αν αποδεχτούν την ύπαρξή του και οι αστρολόγοι, αυτομάτως θα ομολογούν ότι τόσα χρόνια στήριζαν την ειδικότητά τους σε ένα λάθος".Και τι λένε οι υπόλοιποι αστρολόγοι; "Ο Οφιούχος δεν έχει καμία σχέση με αυτό που λέμε αστρολογία. Δεν είναι αστρολογικό το θέμα! Έχει να κάνει με τα αστέρια- δεν είναι δηλαδή "ζώδιο" αλλά "αστερισμός", λέει ο διάσημος αστρολόγος Rick Levine. "Υπάρχουν 4 εποχές, η καθεμία με μία αρχή, μέση και τέλος. Αυτό αυτομάτως κάνει τα ζώδια 12. Δεν υπάρχει θέμα 13ου ζωδίου", προσθέτει! Τώρα εμείς τι να πιστέψουμε όμως που ο κόσμος μας έχει καταρρεύσει;

Τελικά; Η θεωρία των αστρονόμων αυτών λοιπόν στηρίζεται στο ότι η ευθυγράμμιση των αστεριών με τη Σελήνη και τη Γη πάνω στην οποία έχουν στηριχτεί τα ζώδια, είναι τελείως λάθος , οπότε ολόκληρος ο ζωδιακός κύκλος είναι εν ολίγοις ένα ψέμα. Ωστόσο, τώρα υπάρχουν και αστρολόγοι που συμφωνούν με την άποψη των αστρονόμων και σε συνάντησή τους στη Μινεσότα ανακοίνωσαν όλοι μαζί την ύπαρξη 13ου ζωδίου που λέγεται Οφιούχος και έρχεται να φέρει τα πάνω-κάτω!

Και αν σου κάτσει ο Οφιούχος, σου αλλάζει τη ζωή! Τελικά βλέπεις ότι ανήκεις στο 13 ζώδιο και δεν ξέρεις ποια χαρακτηριστικά έχεις βάσει ζωδίου; Είσαι πολύ τυχερή και έχεις όλες τις ευλογίες με το μέρος σου ενώ αναζητάς τη γαλήνη και την αρμονία όσο τίποτα. Είσαι ποιητική φύση και είσαι βαθιά πνευματικό ζώδιο που αναζητά διαρκώς τη μόρφωση και λατρεύει να επεκτείνει τις γνώσεις του. Η διαίσθηση είναι το φόρτε σου ενώ δεν αποκλείεται να έχεις κρυφούς εχθρούς μέσα στην οικογένεια. Γενικά σου ανήκουν χαρακτηριστικά του πνεύματος όπως η σοφία και η πνευματικότητα και σου πάνε τα φωτεινά χρώματα που αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητα σου!

Φυσικά μετά από αυτό έγινε χαμός σχετικά με το 13οζώδιο που μας ανατρέπει ολόκληρη την…αστρολογική ζωή. Εξάλλου δεν υπάρχει χειρότερο από το να πιστεύεις μια ζωή ότι είσαι Υδροχόος και τελικά να είσαι Ιχθείς!

Οι νέες λοιπόν ημερομηνίες είναι οι παρακάτω:



Αιγόκερως: 20 Ιανουαρίου- 16 Φεβρουαρίου

Υδροχόος: 16 Φεβρουαρίου- 11 Μαρτίου

Ιχθύς: 11 Μαρτίου- 18 Απριλίου

Κριός: 18 Απριλίου- 13 Μαΐου

Ταύρος: 13 Μαϊου- 21 Ιουνίου

Δίδυμος: 21 Ιουνίου – 20 Ιουλίου

Καρκίνος: 20 Ιουλίου – 10 Αυγούστου

Λέων: 10 Αυγούστου- 16 Σεπτεμβρίου

Παρθένος: 16 Σεπτεμβρίου – 30 Οκτωβρίου

Ζυγός: 30 Οκτωβρίου- 23 Νοεμβρίου

Σκορπιός: Νοέμβριος 23 – 29 Νοεμβρίου

Οφιούχος: 29 Νοεμβρίου – 17 Δεκεμβρίου

Τοξότης: 17 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου

Ελένη Αναστασάκη


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου