ΤΟΞΟΤΗΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2011
Πού και πού χρειάζεται και πείσμα!
Το 2011 έρχεται με πραγματικά ευνοϊκές προοπτικές. Ο Κρόνος στο Ζυγό θα σας βοηθήσει στην πραγματοποίηση των σχεδίων σας, ενώ η μετακίνηση του Δία και του Ουρανού στον Κριό θα τονίσει τον παράγοντα της τύχης και θα στηρίξει τις ιδέες και τη συναισθηματική ζωή σας. Από την άλλη, ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω θα σας αποτρέψει από λάθη στην οικονομική διαχείριση. Στο μεταξύ, η δοκιμαστική είσοδος του Ποσειδώνα στους Ιχθύς θα σας δώσει την ευκαιρία να κάνετε όνειρα για το μέλλον και κάποιες αποφασιστικές κινήσεις για να βελτιώσετε τον τρόπο ζωής σας. Τέλος, ο Δίας στον Ταύρο από τις αρχές Ιουνίου θα φέρνει τύχη στα επαγγελματικά σας και θα σας στηρίζει στις μάχες που θα κληθείτε να δώσετε.
Από τον Κώστα Λεφάκη
Γενικά

Τη χρονιά αυτή θα υπάρξουν μια σειρά αλλαγές και ανανεώσεις, σε προσωπικό κυρίως επίπεδο. Το 2011 θα τονίσει πολύ τη δημιουργικότητά σας και, παρά τις δυσκολίες της εποχής, θα σας βοηθήσει να έχετε κέρδη και να επεκτείνετε τις δραστηριότητές σας.
Σημαντική όψη για εσάς είναι η παρουσία του Δία στον Κριό μέχρι τις αρχές Ιουνίου και η εγκατάσταση εκεί του Ουρανού μετά τις 12 Μαρτίου. Αυτοί οι δυο μαζί θα ενισχύσουν τον παράγοντα της τύχης και θα σας ωθήσουν να αξιοποιήσετε τη δημιουργικότητά σας με εργατικότητα ή να κάνετε σημαντικές επενδύσεις για το μέλλον.

Η αισθηματική αποκατάσταση είναι, επίσης, κάτι που πρέπει να περιμένετε, ενώ μια γνωριμία, μια πρόταση ή ένας στόχος θα αποτελέσει για τους νεότερους αφετηρία αλλαγών και ουσιαστικών ανανεώσεων στη ζωή τους τα επόμενα χρόνια. Στον επαγγελματικό τομέα, τώρα, θα υπάρξουν εξελίξεις. Μολονότι η χρονιά φαίνεται να αρχίζει με προβληματισμούς και αγώνες, μετά το Μάρτιο οι προοπτικές θα είναι καλύτερες, καθώς θα γίνεστε όλο και πιο απαραίτητοι στο εργασιακό σας περιβάλλον και οι ιδέες σας πιο ξεκάθαρες και, κατά συνέπεια, περισσότερο ελκυστικές. Πολλοί θα αρχίσετε τώρα να πραγματοποιείτε κάτι που είχατε στο μυαλό σας από καιρό, και μάλιστα με επιτυχία. Επίσης, ένα άτομο από το φιλικό ή το κοινωνικό περιβάλλον σας θα αποδειχτεί πολύτιμος βοηθός στο να πάρουν οι επιδιώξεις σας σάρκα και οστά, προετοιμάζοντάς σας ψυχολογικά, ίσως και υλικά, για το μεγάλο άλμα που θέλετε να κάνετε εδώ και καιρό. Στον οικονομικό τομέα, βέβαια, πρέπει να είστε προνοητικοί, και να ενεργείτε με σύνεση, αφού λαμβάνετε υπόψη σας τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί. Δεν ισχυρίζομαι βέβαια ότι δεν θα υπάρξουν θετικές περίοδοι για την τσέπη σας, αλλά είναι γεγονός ότι θα αντιμετωπίσετε πίεση στην κάλυψη των αναγκών σας. Έτσι, μην αφήνετε εκκρεμότητες να σας βαραίνουν ή κάνετε νέους διακανονισμούς, αν δεν μπορείτε να τις διευθετήσετε άμεσα. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες αποφύγετε τις ριψοκίνδυνες επενδύσεις τον Ιανουάριο, τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και το Νοέμβριο.

Πάντως, το 2011 σας δίνει ευκαιρίες να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις επικοινωνιακές ικανότητές σας. Σημαντικό ρόλο θα παίξουν η αντίληψη, η σκέψη και η έκφρασή σας. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που σας δίνει η περίοδος αυτή είναι η πνευματικότητα και το χειρότερο μειονέκτημά της είναι ο κίνδυνος να περιοριστείτε στη θεωρία και να γίνετε ανεδαφικοί ή ισχυρογνώμονες. Όσοι ασχολείστε με τα κοινά θα παίξετε ενεργό ρόλο, το ίδιο και όσοι υπηρετείτε την εκπαίδευση, την πολιτική ή την επιστήμη. Αποφύγετε να αμφισβητείτε την αλήθεια ανθρώπων και καταστάσεων και μην αφήνετε τις καλές προθέσεις σας να αποδειχτούν βασανιστικές για τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεστε ή συμβιώνετε, καταλήγοντας σε ασύμφορες παρεξηγήσεις. Το Μάρτιο, τον Απρίλιο, τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο προσέξτε να μη γίνετε προκλητικοί στον τρόπο που εκφράζεστε.

Ο στόχος σας
Με την έλευση αυτής της χρονιάς ξεκινάει η αρχή μιας νέας επταετίας για εσάς, στη διάρκεια της οποίας οι συνθήκες και οι συγκυρίες θα βοηθήσουν να αναγνωριστούν τα ταλέντα και οι ικανότητές σας. Αποφύγετε την άσκοπη σπατάλη χρόνου, τις συναναστροφές που θεωρούνται πλέον ξεπερασμένες, τις συνήθειες του παρελθόντος που είναι ασύμφορες οικονομικά και αντιμετωπίστε τη νευρικότητά σας. Το 2011 σας βοηθά και ταυτόχρονα σας υποχρεώνει να αναθεωρήσετε τον τρόπο ζωής σας. Πετυχαίνοντάς το, όλα τα άλλα θα κυλήσουν πιο ομαλά.

Σχέσεις-έρωτας
Τόσο οι αισθηματικές όσο και οι κοινωνικές σχέσεις σας εμφανίζουν μεγάλο ενδιαφέρον φέτος. Κι αυτό, κατ' αρχάς, γιατί η στενή προσέγγιση Ουρανού-Δία στον Κριό για αρκετούς μήνες, με επίκεντρο την άνοιξη, θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε τα αισθηματικά σας, αλλά και τις σχέσεις σας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα γενικότερα. Επίσης, εσάς που είστε γονείς θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε το δεσμό σας με τα παιδιά και να συνεννοηθείτε καλύτερα με την υπόλοιπη οικογένεια και τους φίλους σας. Μετά τις αρχές Ιουνίου, η μετακίνηση του Δία στον Ταύρο θα προσφέρει ευκαιρίες προόδου και στον επαγγελματικό τομέα. Έτσι, οι περίοδοι του καλοκαιριού και του φθινοπώρου είναι κατάλληλες για να επωφεληθείτε από συνεργασίες και άτομα τα οποία καθοδηγείτε.

Προσπαθήστε να έχετε ανοιχτό μυαλό, και οι συγκυρίες θα σας οδηγήσουν στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού που έχετε στα χέρια σας, αν είναι τέτοια η θέση σας, ή να βγάλετε στην επιφάνεια τον καλύτερο εαυτό των συναδέλφων σας. Λίγη προσοχή χρειάζεται να δώσετε στην περίοδο που ο Άρης περνά από τον Καρκίνο, δηλαδή από τις 3 Αυγούστου μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, ενώ με την παρουσία του πλανήτη της μαχητικότητας στο Λέοντα μετά τις 21 Σεπτεμβρίου και έως τις 12 Νοεμβρίου, μπορούμε να πούμε ότι οι συναισθηματικές σχέσεις σας, και όχι μόνο αυτές, θα εξελιχθούν πολύ καλύτερα. Το νου σας έχετε και κατά τον Απρίλιο, καθώς και στις αρχές Μαΐου, όταν ο Άρης θα συναντήσει τον Δία και τον Ουρανό στον Κριό, αλλά θα σχηματίσει αντίθεση με τον Κρόνο. Κι αυτό γιατί εξαιτίας του μπορεί να φανατιστείτε στον έρωτα και να προκαλέσετε με την αυταρχική συμπεριφορά σας προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Δεν συμφέρει...

Εργασία
Η εργασία σας θα σας απασχολήσει συχνά κατά τη διάρκεια του 2011, με προκλήσεις που θα απαιτήσουν από εσάς να δείξετε χαρακτήρα. Ωστόσο, δεν θα είστε μόνοι. Σημαντικά επικουρικό ρόλο φαίνεται ότι θα παίξει, έστω και «υπογείως»,ο Πλούτωνας. Όσοι έχετε συγκεκριμένη απασχόληση εδώ και χρόνια, την οποία έχετε αναγάγει σε σκοπό ζωής, μπορείτε να τη διατηρήσετε κόντρα στις αντιξοότητες. Όσοι, πάλι, βρίσκεστε σε κλάδο που περνά κρίση, θα πρέπει να βάλετε τα δυνατά σας για να παραμείνετε εκεί. Όσοι, πάλι, ξεκινήσατε πρόσφατα σε ένα νέο πόστο, πρέπει καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της χρονιάς να είστε συγκεντρωμένοι στην υπεράσπισή του και να κάνετε αρκετές θυσίες και υποχωρήσεις για να το διατηρήσετε. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες αναμφίβολα θα έχετε δύσκολες στιγμές, όπως όλοι, αλλά δεν θα λείψουν η συμπαράσταση και η βοήθεια από τρίτους την ώρα που τις χρειαστείτε. Γενικά, οι περισσότεροι από εσάς, στην πορεία αυτής της κατά τα άλλα επεισοδιακής χρονιάς, έχετε προοπτικές και δύναμη να διατηρήσετε όσα έχετε πετύχει και να αντέξετε τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, ακόμα κι αν αυτή επιδεινωθεί. Αυτονόητο είναι ότι πρέπει να είστε συνεπείς απέναντι στις υποχρεώσεις σας και να διατηρείτε καλές σχέσεις με τους ανωτέρους σας ή με τους πελάτες σας. Αν οι τελευταίοι είχαν μία φορά δίκιο, πλέον έχουν περισσότερες! Στις περιόδους των εκλείψεων ? Ιανουάριο, Ιούνιο, Ιούλιο και Νοέμβριο ?, αποφύγετε ριψοκίνδυνα εγχειρήματα τόσο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων σας όσο και στα νέα ανοίγματα. Ειδικά για τα τελευταία, οι περίοδοι αυτές είναι όχι μόνο ακατάλληλες, αλλά και άτυχες.

Οικονομικά
Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω συνεχίζει να επηρεάζει την πορεία των οικονομικών σας, και τις περιόδους που θα σχηματίζει δυσμενείς όψεις με τον Κρόνο και τον Άρη θα δοκιμαστούν. Τέτοιες περίοδοι είναι ο Ιανουάριος, ο Απρίλιος, ο Ιούλιος, ο Αύγουστος και το τέλος της χρονιάς.

Ο Πλούτωνας, λοιπόν, σας υποχρεώνει να αντιμετωπίσετε με μεγαλύτερη υπευθυνότητα τις υλικές και τις αισθηματικές σας κτήσεις. Επίσης, τονώνει το αίσθημα της ιδιοκτησίας, αλλά σας οδηγεί και σε σκόπελους, προωθώντας δύο πιθανές εκδοχές: ή να δώσετε ιδιαίτερη σημασία στην εξασφάλιση με αντίκτυπο να γίνετε συντηρητικοί και να στερήσετε από τον εαυτό σας και τους άλλους τη χαρά του οικονομικού και του συναισθηματικού? ξοδέματος, ή να ρισκάρετε ότι έχετε και δεν έχετε όταν δεν έχετε όσα θα θέλατε! Όσοι από εσάς ασχολείστε με το εμπόριο, το χρηματιστήριο, τις ανταλλαγές, τα ορυκτά και την παραγωγή πρέπει και να προσέχετε, και να αξιοποιείτε κάθε ευκαιρία. Σε αυτή τη δύσκολη εποχή, δεν έχετε περιθώρια για λάθη που αφορούν την τσέπη σας. Γι' αυτό πρέπει να μάθετε να ζείτε με λιγότερα και, αν είναι αναγκαίο, να αναθεωρήσετε συνήθειες που σας οδηγούν μαθηματικά στη σπατάλη χρημάτων. Τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαΐου πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στη διαχείριση των χρημάτων σας. Με την παρουσία του Δία στον Ταύρο, από τις αρχές Ιουνίου και μετά, και ύστερα από τις εκλείψεις του καλοκαιριού μπορείτε να υπολογίζετε σε αισθητή βελτίωση της οικονομικής σας κατάστασης.

Υγεία & ομορφιά
Ο τομέας αυτός θέλει την προσοχή σας, την οποία σας συμβουλεύω να εστιάσετε κυρίως στη φυσική σας κατάσταση. Ακόμα, πάρτε τα απαραίτητα μέτρα για να αποφύγετε φλεγμονές ή κρυολογήματα κατά την αλλαγή των εποχών και προσπαθήστε να ακολουθείτε απαρέγκλιτα όποια αγωγή χρειαστεί να κάνετε για τυχόν χρόνια προβλήματα. Όσον αφορά την εμφάνισή σας, τώρα, όσοι έχετε παχύνει, προσπαθήστε να χάσετε κιλά. Για να βελτιώσετε την εικόνα σας αλλάξτε το στυλ σας. Εξάλλου, θα παίξει σημαντικό ρόλο και στα οφέλη που θα αποκομίσετε από την επικοινωνία σας με τους άλλους. Το καλοκαίρι, αποφύγετε επικίνδυνα θαλάσσια σπορ και την έκθεση στον ήλιο, για να μη σας βγει η περιπέτεια ξινή.

Ζωδιακές... κόντρες και συμμαχίες
«Ναι» πείτε φέτος στους Κριούς και στους Ζυγούς, με τους οποίους μπορείτε να συνάψετε ερωτικό δεσμό, να συνεργαστείτε ή να κάνετε μια κοινωνική γνωριμία. Μετά τον Ιούνιο, μπορείτε να ενδώσετε και στους Ταύρους, οι οποίοι παρ' όλα αυτά θα σας καταπιέσουν. Οι Δίδυμοι είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση: και έλκεστε και διαφωνείτε. «Ναι», επίσης, μπορείτε να πείτε στους Λέοντες την άνοιξη ή το φθινόπωρο. Προσέχετε καλύτερα τις συνεργασίες σας με τους Ζυγούς και αποφύγετε Καρκίνους και Αιγόκερους. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη γοητευτείτε και να μην κατακτηθείτε εύκολα από Υδροχόους!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου