ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2011
Τα καλύτερα έρχονται φέτος!
Ο ουρανός του 2011 θα σας προφυλάξει απέναντι στο γενικότερο κλίμα της κρίσης και θα σας υποδείξει δρόμους για την επίλυση αρκετών προβλημάτων σας, έτσι ώστε να μειωθούν το άγχος και η ανασφάλειά σας για το μέλλον. Ο Κρόνος στο Ζυγό θα σας υποχρεώσει να είστε συνετοί στη διαχείριση των χρημάτων σας, ενώ δεν αποκλείεται μια βελτίωση σε αυτόν τον τομέα, όταν αργότερα ο Δίας θα περάσει στον Ταύρο. Όμως, κυρίως η μετακίνηση του Δία στον Κριό, στα μέσα Ιανουαρίου, και του Ουρανού στο ίδιο ζώδιο μετά τα μέσα Μαρτίου καθώς και η στενή προσέγγιση των δυο εκεί μέχρι το τέλος Μαΐου θα συμβάλουν σε έναν υλικό και ψυχολογικό? ανεφοδιασμό τόσο χάρη στην προσφορά κάποιων συνανθρώπων όσο και χάρη σε κάποια γεγονότα και συγκυρίες.
Από τον Κώστα Λεφάκη
Γενικά

Το 2011 ανοίγει για εσάς ενδιαφέρουσες προοπτικές παρά τις γενικότερες δυσκολίες. Πρωταρχική, όμως, δουλειά σας είναι να μην αφήνετε τα άγχη των περασμένων χρόνων να σας επηρεάζουν στην καθημερινότητά σας. Βλέπετε, όλοι οι τομείς της ζωής σας βαίνουν προς το καλύτερο ή τουλάχιστον δεν βρίσκεστε τόσο εκτεθειμένοι ή σε δύσκολη θέση, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν. Εκείνο που πρέπει, λοιπόν, να κάνετε είναι να αξιοποιήσετε σωστά τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν και να σταθεροποιήσετε την πρόοδό σας. Και ο Πλούτωνας όμως από τον Αιγόκερω φέτος ?αλλά και όλα τα επόμενα χρόνια που θα βρίσκεται εκεί? θα διατηρεί μια καλή όψη με το ζώδιό σας, προκειμένου να ενισχύει τα αποτελέσματα των εργασιακών και των δημιουργικών σας προσπαθειών, βοηθώντας σας στην καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων και του χρόνου σας. Τέλος, η δοκιμαστική είσοδος του Ποσειδώνα στους Ιχθύς προαναγγέλλει τον ερχομό μιας νέας εποχής, τόσο για τις προσωπικές όσο και για τις κοινωνικές σχέσεις σας.

Με δυο λόγια, η δημιουργική σας έκφραση, οι σχέσεις σας με αγαπημένα πρόσωπα, η καλύτερη αξιοποίηση των ταλέντων και των μέσων που διαθέτετε και η ενίσχυση που θα έχετε ?άλλοτε συναισθηματική κι άλλοτε οικονομική? αποτελούν τις βασικές προσφορές αυτής της χρονιάς. Προοπτικές για κάτι καινούργιο στον επαγγελματικό τομέα θα υλοποιηθούν μετά το Μάιο του 2011. Όπως είπαμε και πριν, η μετακίνηση του Δία στον Ταύρο θα σας βοηθήσει να διαχωρίσετε τη θέση σας από τους άλλους και να έχετε περισσότερη αίσθηση ασφάλειας και κατά περιόδους μεγαλύτερη ικανοποίηση. Το στοιχείο της οργάνωσης και της εργατικότητας που διαθέτετε έτσι κι αλλιώς θα σας βοηθήσει πολύ. Στον οικονομικό τομέα, τώρα, όλα μπορούν να βελτιωθούν, κυρίως μετά την άνοιξη, αν επιδείξετε προνοητικότητα και δεν αφήσετε κάποιο οικονομικό πρόβλημα στην τύχη ή στα χέρια άλλων.

Τους τέσσερις πρώτους μήνες της χρονιάς βεβαίως θα δεχτείτε πιέσεις και δυσκολίες, ενώ πρέπει κυρίως να τακτοποιήσετε εκκρεμότητες και να διευθετήσετε τα περιουσιακά σας. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες αποφύγετε ριψοκίνδυνες επενδύσεις τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Οι περίοδοι των εκλείψεων είναι λίγο επεισοδιακές για την ασφάλεια των οικονομικών σας. Όσοι, τώρα, δεν ανήκετε στους... φιλόδοξους του ζωδίου σας αυτή τη χρονιά περιμένετε αισθηματική αποκατάσταση. Η μοναξιά και οι δυσκολίες στα ερωτικά σας τα προηγούμενα χρόνια, με την παρουσία του Κρόνου, δίνουν τη θέση τους σε κάτι πιο υπαρκτό και ενδιαφέρον. Είναι φυσικό βέβαια μέχρι το Μάρτιο να έχετε κάποιους ενδοιασμούς, αλλά η άνοιξη θα σας βοηθήσει να τους αποβάλετε. Γενικά, σε όποια ιστορία? αγάπης δημιουργήσετε μη φερθείτε ούτε επιπόλαια ούτε βιαστικά.

Τέλος, μετακινήσεις, γνωριμίες και καινούργια ενδιαφέροντα φαίνεται να ευνοούνται το 2011. Καλό είναι, επίσης, να αντικαταστήσετε παλιές σχέσεις με καινούργιες, κυρίως αυτές του κοινωνικού σας κύκλου.

Ο στόχος σας
Όπως όλοι, έτσι κι εσείς το 2011 κρατάτε νέα στάση απέναντι στη ζωή και αποφασίζετε να αναθεωρήσετε πολλές από τις παλιές σας συνήθειες. Η ανάγκη σας να εκφραστείτε δημιουργικά πρέπει να εμπλουτιστεί σε βάθος. Εξετάστε, λοιπόν, με ιδιαίτερη προσοχή όλες εκείνες τις παραμέτρους που είναι απαραίτητες για να βελτιώσετε τις συνθήκες
της ζωής σας και τη στάση σας απέναντι στον έρωτα, είτε νιώθετε τυχεροί είτε όχι. Επίσης, συνειδητοποιήστε πως η δημιουργικότητα του ανθρώπου σχετίζεται με την αγάπη του για ζωή, τη ζωντάνια και την αισιοδοξία του. Έτσι, αρκεί να μην αφήνετε τους άλλους να μπλοκάρουν κάθε ενθουσιασμό σας για δημιουργικότητα, είτε σε θεωρητικό είτε σε πρακτικό επίπεδο.

Σχέσεις-έρωτας
Το 2011 είναι έτος καταλυτικό για τις σχέσεις σας. Κι αυτό γιατί η αποχώρηση του Ουρανού, το Μάρτιο, από τους Ιχθύς αφήνει ελεύθερο το πεδίο, και εσάς με λιγότερη αναστάτωση από τη συμπεριφορά των άλλων. Επίσης, η αποχώρηση του Κρόνου, μερικούς μήνες πριν, από το ζώδιό σας σάς βοηθά να αναπτύξετε καλύτερες σχέσεις ή να δημιουργήσετε νέες. Τώρα, είναι πιο εύκολο να ανακουφιστείτε από κάτι που σας ταλαιπωρούσε χρόνια, ενώ η ανταμοιβή για ό,τι περάσατε στο παρελθόν προβλέπεται να έρθει αργότερα.

Πάντως, και η σύντομη, δοκιμαστική είσοδος του Ποσειδώνα στους Ιχθύς σάς δίνει μια πρώτη γεύση για το εγγύς και το απώτερο μέλλον, οπότε αναμφίβολα πολλοί από εσάς θα έχετε καλύτερη αισθηματική ζωή και σχέσεις που θα βασίζονται στην αμοιβαία κατανόηση και συνεργασία. Και επειδή είστε άνθρωποι εγκεφαλικοί και επικοινωνιακοί, ο τομέας της επικοινωνίας θα σας απασχολήσει ακόμα μια χρονιά. Μπορεί να μην ταλαιπωρείστε πια όπως στο παρελθόν, αλλά για αρκετούς μήνες θα υπάρχει συνεχής αλλαγή στο κλίμα των σχέσεων και στη συμπεριφορά των άλλων. Εδώ, λοιπόν, θα πρέπει να κάνετε τον κόπο να ελιχθείτε και να αναπροσαρμοστείτε.

Σε νέες σχέσεις που θα δημιουργήσετε μην αφήνετε βιώματα του παρελθόντος να σας παρασύρουν. Όσες από αυτές αξίζουν υπερασπίστε τες. Κι αυτή η συμβουλή δεν περιορίζεται μόνο στα ερωτικά σας, αλλά σε όλες τις σχέσεις σας. Ο Ουρανός μαζί με τον Δία οδηγούν σε ανανέωση, καθώς συχνά θα αναμοχλεύουν τα συναισθήματά σας και θα σας βοηθούν να έχετε καλύτερες σχέσεις με τους άλλους, σε σύγκριση με το παρελθόν.

Εργασία
Παρά το γενικότερο κλίμα της εποχής, ακόμα κι αν δεν έχετε επαγγελματική άνοδο, σίγουρα θα επιβιώσετε επαγγελματικά! Κι αυτό είναι το σπουδαιότερο δώρο του 2011 για εσάς. Αν κάποιοι από εσάς δεν είστε ευχαριστημένοι ή είστε άνεργοι, προοπτικές για κάτι καινούργιο φαίνεται να υλοποιούνται από τις αρχές Απριλίου. Μετά τις 15 Μαΐου η άνοδος επιταχύνεται, αλλά ένα αναγκαστικό? φρένο μπαίνει μεταξύ μέσων Ιουνίου-αρχών Ιουλίου εξαιτίας των εκλείψεων. Βεβαίως, η παρουσία του Δία στον Ταύρο σάς σώζει, ενώ στη συνέχεια, από τα μέσα του καλοκαιριού και περισσότερο αποτελεσματικά στη διάρκεια του φθινοπώρου αυτής της χρονιάς, τα πράγματα γίνονται ακόμη καλύτερα. Δεν μένει παρά να οργανωθείτε, να βασιστείτε στην εργατικότητα και την πειθαρχία που σας διακρίνουν, να μην παρασυρθείτε από επιρροές τρίτων, που είναι λίγο επιπόλαιες, να μη ριψοκινδυνέψετε κάτι σίγουρο για κάτι αβέβαιο, όσο γοητευτικό κι αν είναι, και σε δύσκολες στιγμές να ανεχτείτε τη συμπεριφορά ανθρώπων της εργασίας σας. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες ελιχθείτε περισσότερο με τους πελάτες σας.

Φέτος θα πάψετε να ελπίζετε σε σενάρια που ήδη αποδείχτηκαν στείρα και εκείνο που θα σας βοηθήσει να γίνετε πιο αγωνιστικοί θα είναι η αιφνίδια ευκαιρία που θα σας δοθεί επαγγελματικά και για την οποία θα νιώσετε εξαιρετικά τυχεροί. Αυτή την ευκαιρία, λοιπόν, υπερασπιστείτε την πρακτικά και πνευματικά. Μη διστάσετε να κοπιάσετε και να θυσιάσετε το χρόνο σας. Πάντα σε εποχές κρίσεις υπάρχουν ευκαιρίες που δημιουργούν προοπτικές για πολλά χρόνια μετά, οι οποίες όμως στο ξεκίνημά τους απαιτούν κόπο. Αφήστε το ένστικτό σας να σας οδηγήσει σε αυτόν το νέο δρόμο.

Οικονομικά
Η παρουσία του Κρόνου στον τομέα των οικονομικών σας θέλει λίγη προσοχή. Βέβαια, ως αντιστάθμισμα, κουβαλάτε την πείρα και την επίγνωση που αυτή σας έχει αφήσει. Εσείς, λοιπόν, πάνω απ' όλα θα πρέπει να προσέξετε τις κινήσεις σας στο πρώτο τετράμηνο του 2011 και στο διάστημα από αρχές Αυγούστου μέχρι μέσα Σεπτεμβρίου. Κυρίως ελέγξτε την ανασφάλεια και το φόβο σας και μην τα αφήσετε να μεγαλώνουν μέσα σας. Μη νιώθετε αδύναμοι ή στερημένοι και προσπαθήστε να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον, μια κατάσταση ή ένα νέο τρόπο ζωής και διαχείρισης που θα σας εξασφαλίζουν τη δύναμη για να αντιμετωπίζετε τις δύσκολες στιγμές που σχετίζονται με πρακτικά και οικονομικά θέματα.

Για έναν ακόμα χρόνο, βέβαια, δεν μπορείτε να έχετε αυτά που θέλετε, ούτε επίσης τη μεγάλη οικονομική αποκατάσταση που δικαιούστε. Αρκεστείτε, λοιπόν, σε αυτά που μπορείτε να εξασφαλίσετε και μη χάνετε την ελπίδα για το μέλλον. Φανείτε συνεπείς στην αποπληρωμή σημαντικών οικονομικών χρεών σας και μην παρασυρθείτε σε άσκοπα έξοδα. Εξάλλου, η οικονομική σας κατάσταση θα έχει συνεχείς διακυμάνσεις, δηλαδή θα υπάρχουν περίοδοι που θα είστε στριμωγμένοι και άλλες που θα είστε χαλαροί. Το πρώτο δεν πρέπει να σας βυθίζει στην απελπισία αλλά και το δεύτερο δεν πρέπει να σας παρασύρει σε επιπολαιότητες.

Yγεία & ομορφιά
Το 2011 δεν είναι μια χρονιά ιδανική, ούτε όμως και κακή. Ο Ουρανός με τον Δία στον Κριό ενδεχομένως να σας ταλαιπωρήσουν με περιστασιακά προβλήματα, που θα είναι περισσότερο ψυχολογικά παρά σωματικά. Εκείνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι ο τρόπος που κινείστε ή μετακινείστε, ώστε να αποφύγετε τα ατυχήματα. Όσοι έχετε πρόβλημα με τα άκρα μην το αμελείτε, ενώ όσοι αντιμετωπίζετε ορθοπεδικά προβλήματα επιμεληθείτε τα καλύτερα. Η φυσική άσκηση, η εξόρμηση στην ύπαιθρο και γενικά η κίνηση θα σας κρατήσουν περισσότερο «ζωντανούς».

Όσον αφορά την αισθητική, το πιθανότερο είναι να αλλάξετε το στυλ των μαλλιών σας. Όσοι έχετε πάρει κιλά θα πάρετε την απόφαση να τα χάσετε, μπαίνοντας σε πειθαρχία, ενώ πολλοί από εσάς θα ανακαλύψετε καινούργιο στυλ και χρώματα για την γκαρνταρόμπα σας.

Ζωδιακές... κόντρες και συμμαχίες
Πολλοί από εσάς θα πείτε «ναι» σε Κριούς φέτος, γιατί ο Δίας και ο Ουρανός θα τους κάνουν πιο γοητευτικούς στα μάτια σας. Κάποιοι άλλοι θα ενδώσετε στους Ταύρους, κυρίως μετά το Μάιο, οι οποίοι θα αποδειχτούν περισσότερο χρήσιμοι και αποδοτικοί. Με τους Διδύμους θα συγκρουστείτε λίγο, αλλά πάντα θα έχετε κάτι ενδιαφέρον να πείτε. Προσέξτε τη γοητεία των Καρκίνων, γιατί θα πρέπει να αναλάβετε τις δυσκολίες που έχουν. Σίγουρα θα πείτε «ναι» σε ένα Σκορπιό, ενώ θα γοητευτείτε και από τους Ιχθύς. Το κρυφό σας απωθημένο είναι οι Υδροχόοι και οι Λέοντες, αλλά για μια ακόμα χρονιά η σχέση σας θα έχει ένταση και ταλαιπωρίες, και αυτές θα τις υποστείτε περισσότερο εσείς...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου