ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2011
Άπειρες δυνατότητες ευτυχίας!
Το 2011 είναι πραγματικά μια από τις πιο δυναμικές χρονιές! Μολονότι ως σταθερό ζώδιο δεν αγαπάτε τις αλλαγές και προτιμάτε την ασφάλεια, μέσα στη νέα χρονιά τα επίπεδα της ενέργειάς σας θα είναι τόσο υψηλά, που θα είναι αναπόφευκτο το να προχωρήσετε σε αναδιάρθρωση των περισσότερων τομέων της ζωής σας. Μη φοβηθείτε την επιθυμία σας να διώξετε το παρελθόν από τη ζωή σας, όσο κι αν αυτό σας δημιουργεί άγχος ή και θλίψη κάποιες φορές το πρώτο πεντάμηνο. Είναι φυσιολογικό και θα το ξεπεράσετε. Και μην αφήσετε σε καμία περίπτωση τις ευκαιρίες για ανάπτυξη και πρόοδο που θα παρουσιαστούν τους τελευταίους επτά μήνες του 2011, όταν ο Δίας θα πάρει θέση απέναντί σας στον Ταύρο.
Από την Άση Μπήλιου
Γενικά

Η χρονιά αρχίζει ιδιαίτερα έντονα, κυρίως για τους γεννημένους το τελευταίο δεκαήμερο του ζωδίου, με τη σύνοδο Δία-Ουρανού στους Ιχθύς, πριν και οι δυο πλανήτες προχωρήσουν στον Κριό. Βλέπετε, η έκλειψη της 4ης Ιανουαρίου συμπίπτει με αυτή τη σύνοδο και δρα καταλυτικά στην προσωπική ζωή σας. Έτσι, κάποια ρομαντική σχέση μπορεί να παρουσιάσει προβλήματα ή, αντίθετα, να ανθίσει. Αν είστε μόνοι/-ες, μπορεί να γνωρίσετε και το μεγάλο έρωτα στις τρεις πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου! Αμέσως μετά τις 23 Ιανουαρίου, ο Δίας θα προχωρήσει γοργά στον Κριό και θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 3 Ιουνίου. Σ' αυτό το διάστημα μπορεί να δεχτείτε προαγωγή, να αναλάβετε ένα πόστο με περισσότερες ευθύνες ή καλύτερη αμοιβή ή, ακόμη, μπορεί να προσλάβετε έναν τυχερό συνεργάτη. Αν έχετε δική σας επιχείρηση, αυτό είναι το διάστημα που μπορείτε να την επεκτείνετε ή να την ενισχύσετε. Όπως καταλαβαίνετε, πρέπει να βιαστείτε, ώστε μέχρι τις 3 Ιουνίου να τα κάνετε όλα αυτά, γιατί ο Δίας γρήγορα θα προχωρήσει στον τομέα σχέσεων - γάμου - συνεργασιών. Από την άλλη, η είσοδος του Ουρανού, το Μάρτιο, στον Κριό, στον τομέα εργασίας - υγείας, λειτουργεί σαν? σπίρτο και σας προτρέπει να απαλλαγείτε από παλιές μεθόδους και ρουτίνες, όσο κι αν σας βολεύουν στον εργασιακό χώρο αλλά και στον τρόπο που αντιμετωπίζετε τη φυσική σας κατάσταση, συμπεριλαμβανομένων της διατροφής και της άσκησης. Είναι πραγματικά πιο σοφό να αναλάβετε εσείς πρωτοβουλίες για αλλαγές από το να περιμένετε να συμβεί κάτι που θα διαταράξει τις μέχρι τώρα ισορροπίες σας στην καθημερινότητά σας.

Στις 4 Ιουνίου ο Δίας θα περάσει στον Ταύρο, στον 7ο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σας, που σχετίζεται με το γάμο, τις συνεργασίες και τις σχέσεις γενικότερα, κάνοντάς τα προτεραιότητα στη ζωή σας για έναν ολόκληρο χρόνο. Έτσι, πολλοί Σκορπιοί θα αποφασίσετε ένα γάμο ή μια συμβίωση, ενώ είναι πιθανόν να ανέβουν οι μετοχές σας στην καριέρα και φέτος να έχετε μια καλή επαγγελματική πρόταση. Στο μεταξύ, οι θετικές όψεις του Δία με τον Πλούτωνα τον Ιούλιο, τον Οκτώβριο και το Μάρτιο του 2012 θα αυξήσουν τη δύναμή σας και θα σας επιτρέψουν να προχωρήσετε στην επίτευξη των στόχων σας πιο γρήγορα. Ο δε Πλούτωνας στον Αιγόκερω θα αλλάξει, στη διάρκεια της μακράς περιόδου που θα παραμείνει στον 3ο οίκο του ηλιακού σας ωροσκοπίου, τον τρόπο που σκέφτεστε ? αυτό είναι κάτι που άρχισε σταδιακά από το 2008 και θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια.

Τώρα, ο Κρόνος στο Ζυγό σε όλη τη διάρκεια του 2011 σας προτρέπει να κάνετε ένα εσωτερικό ταξίδι αυτογνωσίας και να απαντήσετε σε όλα τα ερωτήματα που έχετε με τρόπο ειλικρινή προς τον εαυτό σας. Ακόμη, σας βοηθά να ισορροπήσετε τις ανάγκες σας με τις ανάγκες των άλλων. Η αλλαγή ζωδίου, έστω και προσωρινά, τουλάχιστον για φέτος, του Ποσειδώνα, που περνά από τον Απρίλιο μέχρι τον Αύγουστο στους Ιχθύς, είναι ιδανική για να τονώσει το ρομάντζο σε μια ερωτική σχέση. Ακόμη, θα ενισχύσει τους δεσμούς με τα παιδιά σας. Τέλος, οι εκλείψεις του Ιουνίου και του Νοεμβρίου-Δεκεμ-βρίου θα σας βάλουν σε σκέψεις σχετικά με τα οικονομικά σας.

Ο στόχος σας
Το 2011 σας βρίσκει στο τέλος ενός κύκλου εμπειριών στη ζωή σας και στο ξεκίνημα ενός καινούργιου, που θα σηματοδοτηθεί την επόμενη χρονιά με την είσοδο του Κρόνου στο ζώδιό σας. Έτσι, φέτος καλό είναι να μην ασχοληθείτε με πολλά νέα πράγματα, αλλά να κλείσετε οριστικά τις εκκρεμότητες που έχετε με το παρελθόν σας. Επικεντρωθείτε σ' αυτά που έχετε ήδη, ενισχύστε τα και ταυτόχρονα στρέψτε τη ματιά σας στο μέλλον, σχεδιάζοντας κι όλα εκείνα που θα κάνετε αργότερα.

Σχέσεις-έρωτας
Μέσα από τις σχέσεις, και κυρίως τις δεσμεύσεις σας, περνάει ο δρόμος προς την ευτυχία το 2011 ? αν όχι στο πρώτο πεντάμηνο, σίγουρα σε όλο το υπόλοιπο της χρονιάς. Βέβαια, το ξεκίνημα της χρονιάς ευνοεί πιο πολύ το φλερτ και το παιχνίδι, με τη σύνοδο Δία-Ουρανού στους Ιχθύς. Από τις 4 Ιουνίου, όμως, που ο Δίας θα περάσει στον τομέα του γάμου και της δέσμευσης σε μια σχέση, τα παιχνίδια τελειώνουν.

Αν ήδη είστε σε μια σοβαρή σχέση, θα αρχίσει να καίει μέσα σας η επιθυμία να την προχωρήσετε περισσότερο ? είτε με τη μορφή συμβίωσης είτε γάμου. Σε κάθε περίπτωση, θα θέλετε να την επισημοποιήσετε και να μην την κρατάτε κρυφή. Αν είστε μόνοι/ες, το διάστημα του ενός χρόνου που ο Δίας θα βρίσκεται στον Ταύρο είναι αυτό κατά τη διάρκεια του οποίου μπορεί να παρουσιαστεί μπροστά σας ο μεγάλος έρωτας. Αν είστε ήδη παντρεμένοι, θα καταφέρετε υπό την επιρροή του να ενισχύσετε τους δεσμούς με το ταίρι σας και να περάσετε καλύτερα κάνοντας ταξίδια ή δραστηριότητες που αγαπάτε και οι δυο. Όμως, ο Δίας θα βοηθήσει και αυτούς που θέλουν να απαλλαγούν από μια σχέση ή έναν κακό γάμο, οι οποίοι θα μπορέσουν να απεγκλωβιστούν πιο άνετα.

Κάποιες φορές, βέβαια, η πορεία του Δία συνδέεται και με ανθρώπους που μπαίνουν στη ζωή μας, μας γοητεύουν και, επειδή έχουμε τη διάθεση να δούμε μόνο τις ωραίες πλευρές της σχέσης κι όχι τα αρνητικά, μας εξαπατούν. Δώστε χρόνο, λοιπόν, στις καινούργιες γνωριμίες, μη ρισκάρετε έναν καλό δεσμό για κάτι που απλώς έχει το? λούστρο του νέου και κυνηγήστε το στόχο της δέσμευσης με προσήλωση.

Εργασία
Μπορεί ο δρόμος προς την επιτυχία να μην είναι στρωμένος με σταθερότητα και ασφάλεια, κάτι που σας ξενίζει ως ιδέα, το 2011 όμως μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Το πρώτο πεντάμηνο της χρονιάς, οπότε ο Δίας θα περάσει στον Κριό και θα ακολουθηθεί το Μάρτιο από τον Ουρανό, είναι το διάστημα που πρέπει να πειραματιστείτε με νέες μεθόδους, νέους συνεργάτες αλλά και διαφορετική φιλοσοφία, για να επιτύχετε τους στόχους σας. Μην ξεχνάτε ότι ο Ουρανός θα παραμείνει στον Κριό και στον τομέα εργασίας για επτά ολόκληρα χρόνια και ότι για να γίνετε ανταγωνιστικοί και να επιβιώσετε στη δουλειά σας, πρέπει να εκσυγχρονιστείτε και να αλλάξετε. Μπορεί να φοβηθείτε τον ανταγωνισμό, που θα είναι έντονος τη νέα χρονιά, ή να νιώσετε ότι γίνεστε στόχος για κάποιους από τους προϊσταμένους σας, αλλά αυτό πρέπει να σας ταρακουνήσει, ώστε να εξερευνήσετε εναλλακτικές μεθόδους προκειμένου να αναδειχτείτε.

Όπως καταλαβαίνετε, ανοίγει μια νέα σελίδα στην καριέρα σας, που δεν αφορά μόνο την καινούργια χρονιά, αλλά τα επόμενα επτά χρόνια. Προσέξτε τις λεπτομέρειες στην ανάδρομη πορεία του Ερμή τον Απρίλιο και κυνηγήστε μια αύξηση το Μάιο, αλλά χωρίς να έχετε? φουσκωμένες απαιτήσεις. Μετά τις 4 Ιουνίου, ο Δίας στον τομέα των συνεργασιών μπορεί να φέρει μια νέα πρόταση για μια ιδιαίτερα αποδοτική οικονομικά νέα συνεργασία. Βέβαια, πριν την αποδεχτείτε και εγκαταλείψετε το σίγουρο, μετρήστε όχι μόνο τα υπέρ, αλλά και τα κατά, γιατί ο ενθουσιασμός και η αισιοδοξία σας μπορεί να υπερβαίνουν την αντικειμενικότητά σας. Δώστε τα όλα στη δουλειά, όταν ο Άρης θα βρίσκεται στον τομέα της καριέρας από τις 18 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 10 Νοεμβρίου!

Οικονομικά
Ιδιαίτερη έμφαση στον οικονομικό τομέα το 2011 δίνουν οι εκλείψεις, που πραγματοποιούνται στα ζώδια των Διδύμων και του Τοξότη, δηλαδή μέσα στους οικονομικούς οίκους του ωροσκοπίου σας. Έτσι, λοιπόν, η έκλειψη στις 2 Ιουνίου στους Διδύμους στρέφει την προσοχή σας στα οικονομικά, που δεν αφορούν το μισθό σας, αλλά όλα τα υπόλοιπα: οικογενειακό προϋπολογισμό, δάνεια, κάρτες, εφορία, υποθηκεύσεις, συντάξεις, κληρονομιές, ασφάλειες αλλά και επενδύσεις. Θα μπορούσατε να επωφεληθείτε από μια τέτοια ιστορία, αλλά μπορεί να έχετε δυσκολίες με κάποιο άτομο, πιθανώς κι ένα συγγενή σας. Προσπαθήστε να κάνετε σωστή διαχείριση, σχεδιάστε τις οικογενειακές δαπάνες συντηρητικά και ελέγξτε καλά πληροφορίες, νόμους και λεπτομέρειες στις οικονομικές σας δοσοληψίες.

Η επόμενη έκλειψη, στις 15 Ιουνίου στον Τοξότη, αφορά τα έσοδα από τη δουλειά σας αλλά και τα έξοδά σας. Προσπαθήστε να μην είστε επιπόλαιοι και κάντε ένα πλάνο αποπληρωμής χρεών και οφειλών και κάποιους διακανονισμούς. Δείξτε, επίσης, συγκαταβατικότητα.

Καθώς κλείνει η χρονιά, έχουμε άλλες δυο εκλείψεις στον τομέα των οικονομικών. Η πρώτη, της 25ης Νοεμβρίου στον Τοξότη, είναι και η πιο ευνοϊκή και θα μπορούσε να σημαίνει μια αύξηση, μια προαγωγή που συνοδεύεται από περισσότερα χρήματα ή ένα μπόνους. Η δεύτερη έκλειψη του χειμώνα στις 10 Δεκεμβρίου σας κάνει πιο σπάταλους (πλησιάζουν κι οι γιορτές) και πιο παρορμητικούς στις αγορές σας.

Υγεία & ομορφιά
Ο τομέας της υγείας είναι ιδιαίτερα σημαντικός φέτος με τη διέλευση Δία-Ουρανού στον Κριό. Στο πρώτο πεντάμηνο μπορείτε να βρείτε πιο εύκολα διεξόδους και λύσεις σε προβλήματα υγείας, χάρη στον Δία, ενώ η πορεία του Ουρανού, που είναι μακρόχρονη, σας προτρέπει να δοκιμάσετε κι άλλες εναλλακτικές μεθόδους, εκτός από τις παραδοσιακές, για να ενισχύσετε την υγεία σας. Ακόμη, η σύνοδος Δία-Ουρανού σάς χαρίζει καλά επίπεδα ενέργειας και σας βοηθά, αν θέλετε, να ασχοληθείτε με σπορ και δυναμικά παιχνίδια. Οι καλύτερες περίοδοι για να ασχοληθείτε με την εμφάνισή σας είναι ο Ιανουάριος, ο Απρίλιος, ο Ιούλιος και ο Οκτώβριος.

Ζωδιακές... κόντρες και συμμαχίες
Επειδή ο τομέας των σχέσεων θα είναι από τους πιο ευνοημένους ?ιδιαίτερα μετά τον Ιούνιο? της νέας χρονιάς, δεν θα αντιμετωπίσετε μεγάλα προβλήματα και δυσκολίες. Με τους Διδύμους, τους Υδροχόους, τους Λέοντες και τους Τοξότες θα έχετε τις λιγότερες δυσκολίες και τις περισσότερες ευχάριστες και ξένοιαστες στιγμές. Οι Κριοί και οι Ζυγοί θα σας βαρύνουν ή θα σας προβληματίσουν, αλλά, αν τους αγαπάτε, πρέπει να πάρετε απόφαση το? ντάντεμα. Ταύροι και Παρθένοι αποτελούν σταθερές και καλές επιλογές. Υπέροχα μπορείτε να τα βρείτε και με έναν άλλο Σκορπιό ή τους Ιχθύς. Καρκίνοι και Αιγόκεροι θα χρειάζονται διαρκώς αποδείξεις για την αγάπη σας και θα είναι πιο καχύποπτοι απέναντί σας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου