ΖΥΓΟΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2011
Πρώτα ο... εαυτός σας
Βρίσκεστε στο κατώφλι του πιο σημαντικού κεφαλαίου στην ιστορία της ζωής σας ήδη από το 2010. Τα επόμενα δύο χρόνια, καλώς ή κακώς, είναι χρόνια μεγαλύτερης ανασφάλειας και αστάθειας, καθώς οι μεγάλοι πλανητικοί συνδυασμοί Κρόνου-Ουρανού-Πλούτωνα σας επηρεάζουν και ανατρέπουν τις ισορροπίες που έχετε δημιουργήσει μέχρι τώρα στη ζωή σας. Αυτό όμως δεν είναι αρνητικό, αντίθετα απόλυτα θετικό, καθώς σας παρουσιάζεται μια σπάνια ευκαιρία να τακτοποιήσετε τους διάφορους τομείς της ζωής σας με διαφορετικό τρόπο. Μη φοβάστε να εξερευνήσετε τις αλλαγές, που στην αρχή σάς φαίνονται απειλητικές! Ήρθε ο καιρός να επεκτείνετε τους ορίζοντές σας και να ξαναχτίσετε από την αρχή τη ζωή σας με την εμπειρία και τη σοφία όσων διδαχτείτε φέτος!
Από την Άση Μπήλιου
Γενικά

Το πρώτο που θα έχετε διαπιστώσει με τη συνεχιζόμενη πορεία του Κρόνου στο ζώδιό σας είναι ότι πια δεν σας παίρνει να βάζετε τον εαυτό σας, τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας σε δεύτερη μοίρα. Και επειδή η φυσική κλίση σας είναι να λειτουργείτε με αυτόν τον τρόπο, να δίνετε δηλαδή προτεραιότητα στους άλλους, σίγουρα δυσκολεύεστε να αλλάξετε μοτίβο συμπεριφοράς. Όμως, εδώ βρίσκεται και το κλειδί της επιτυχίας μέσα στα χρόνια που έρχονται. Πρέπει να δεσμευτείτε ότι θα προσπαθήσετε να εξελιχθείτε, ότι θα κάνετε βήματα προόδου, ανεξάρτητα από τι επιθυμούν οι άλλοι γύρω σας. Όσο εμμένετε να βάζετε πρώτες τις δικές τους ανάγκες, τόσο θα αυξάνεται η απογοήτευσή σας και θα παραμένετε στάσιμοι. Και μολονότι τα χρόνια της κρόνιας επιρροής δεν επιτρέπουν να κάνετε μεγάλα άλματα και να παίρνετε ρίσκα, εντούτοις είναι χρόνια ιδιαίτερα παραγωγικά, που σας επιτρέπουν να σχεδιάσετε όχι μόνο το τώρα, αλλά και το αύριο της ζωής σας (κυρίως τα επόμενα επτά χρόνια).

Αποφύγετε, λοιπόν, τις παρορμητικές και βιαστικές αλλαγές και αξιοποιήστε ένα φυσικό σας ταλέντο, που είναι η ανάπτυξη στρατηγικής, προκειμένου να επιτύχετε σε αυτά που θέλετε. Τόσο τα θέματα της καριέρας όσο και της οικογένειας θα είναι αρκετά πιεστικά. Η κρόνια επιρροή σίγουρα δεν είναι η πιο εύκολη διέλευση, αλλά δεν θα είναι και η πιο δύσκολη, αν δείξετε υπευθυνότητα, δουλέψετε σκληρά και οργανωθείτε. Μέσα στο 2011, περισσότερο θα επηρεαστούν οι γεννημένοι στο δεύτερο και το τρίτο δεκαήμερο.

Μια άλλη σημαντική επιρροή είναι αυτή του Δία, που θα παραμείνει μέχρι τις 22 Ιανουαρίου στους Ιχθύς και ο οποίος στις τρεις πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου θα προσφέρει επαγγελματικές ευκαιρίες στους γεννημένους τις τελευταίες ημέρες του ζωδίου. Στη συνέχεια, από τις 23 Ιανουαρίου μέχρι τις 4 Ιουνίου θα κάνει αγώνα ταχύτητας στον Κριό, κι αυτή η επιρροή φαίνεται ότι θα θερμάνει τα πράγματα στην προσωπική σας ζωή αλλά και στη δημόσια εικόνα σας. Μετά, από τον Ιούνιο μέχρι και το τέλος της χρονιάς, ο Δίας θα περάσει στον Ταύρο, όπου και θα παραμείνει για έναν ολόκληρο χρόνο. Αυτή η διέλευση μπορεί πραγματικά να ενισχύσει τα οικονομικά σας.

Η τρίτη σημαντική επιρροή είναι αυτή του Ουρανού, που παίρνει θέση για τα καλά στον τομέα σχέσεων- συνεργασιών και γάμου. Οι γεννημένοι τις πρώτες ημέρες του ζωδίου μπορεί να έχετε ξαφνικές αλλαγές στις σχέσεις σας (π.χ., έναν ξαφνικό γάμο ή διαζύγιο), ενώ μπορεί να μπουν στη ζωή σας εκκεντρικοί άνθρωποι, οι οποίοι θα σας επηρεάσουν. Ο Ουρανός φημίζεται πάντως στον 7ο οίκο για κεραυνοβόλους έρωτες. Ο Πλούτωνας, τώρα, θα συνεχίσει την πορεία του στον Αιγόκερω και θα βοηθήσει να ξεδιαλύνετε άλυτες οικογενειακές υποθέσεις. Με κάποιον τρόπο θα σας επιτρέψει να ελευθερωθείτε από το παρελθόν σας. Τέλος, από τις εκλείψεις της φετινής χρονιάς σάς επηρεάζουν μόνο η ηλιακή στις 4 Ιανουαρίου, που δημιουργεί στρες και ένταση στην οικογένεια ή θέματα στο σπίτι, και η ηλιακή την 1η Ιουλίου, που φέρνει αλλαγές στο χώρο εργασίας.

Ο στόχος σας
Πώς θα ήταν η ζωή σας αν στο δικό σας? σύμπαν δεν υπήρχε κανένας να σας πει τη γνώμη του, να εκφράσει τις απόψεις του για τα έργα και τις πράξεις σας και να σας κατευθύνει; Κάπως έτσι πρέπει να ζήσετε το 2011: σαν να μην υπάρχουν άλλοι που διαμορφώνουν τη ζωή σας παρά μόνο εσείς. Το να κάνετε ειρήνη με τον εαυτό σας και όχι να τα πάτε απαραίτητα καλά με τους άλλους είναι αυτό που θα σας φέρει ευτυχία και επιτυχία. Σεβαστείτε, λοιπόν, τις δικές σας ανάγκες, αγαπήστε τις επιθυμίες σας, και οι καλές σχέσεις με τους άλλους θα είναι απλώς αναπόφευκτες!

Σχέσεις-έρωτας
Ο τομέας του έρωτα και των σχέσεων αποτελεί γενικά προτεραιότητα στη ζωή σας, πόσο μάλλον φέτος με την επιρροή του Δία και του Ουρανού στον 7ο ηλιακό σας οίκο, που κυβερνά τις επαφές σας με τους άλλους. Ο Δίας, λοιπόν, παίρνει θέση στον Κριό στις 23 Ιανουαρίου και σας παρακινεί να πάρετε πρωτοβουλίες, προκειμένου να μην πλήξετε σε μια στατική σχέση ή με τη μοναξιά σας. Νέες σχέσεις θα δείξουν στο τέλος Μαρτίου, με την αντίθεση Δία-Κρόνου, αν μπορούν να προχωρήσουν ή όχι. Αν είστε μόνοι/-ες, το διάστημα που ο Δίας θα βρίσκεται στον Κριό είναι και το πιο ευνοϊκό για να κάνετε νέες γνωριμίες. Δεν θα είναι λίγοι, μάλιστα, και οι Ζυγοί που θα δεχτούν προτάσεις γάμου ή συμβίωσης μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του 2011. Η πορεία του Κρόνου επίσης επηρεάζει δυνατά τις σχέσεις, κυρίως με αυτούς που δέχονται την ίδια επιρροή, δηλαδή Καρκίνους, Αιγόκερους, Ζυγούς και Κριούς. Με αυτούς, λοιπόν, ή θα έρθετε πιο κοντά ή θα πάρετε τη μεγάλη απόφαση να τους βγάλετε από τη ζωή σας διά παντός. Οι γεννημένοι μεταξύ 23-30 Σεπτεμβρίου εμφανίζεστε πιο ασταθείς ή υπάρχει η πιθανότητα να κάνετε ξαφνικές αλλαγές στον τομέα των σχέσεων, είτε θετικές με έναν κεραυνοβόλο έρωτα, που μπορεί να οδηγήσει πολύ σύντομα και σε γάμο, είτε αρνητικές, παίρνοντας διαζύγιο ή προχωρώντας στο χωρισμό, είτε με δική σας υπαιτιότητα είτε του άλλου. Αιτία, η παρουσία του Ουρανού από τις 12 Μαρτίου μέχρι το τέλος της χρονιάς στον Κριό. Όταν, πάντως, ο Δίας προχωρήσει το καλοκαίρι στον Ταύρο, η παρορμητική σας διάθεση θα υποχωρήσει, ενώ η λογική και η ψυχραιμία στην αντιμετώπιση των σχέσεων θα επανέλθουν.

Εργασία
Η χρονική περίοδος που ο Κρόνος βρίσκεται στο ζώδιό σας, δηλαδή ολόκληρο το 2011, είναι ένα διάστημα αυξημένων ευθυνών, πειθαρχίας και υπομονής, προκειμένου να επιτύχετε τους στόχους και να υλοποιήσετε τα όνειρά σας. Ένα διάστημα που σκοπό έχει να εμπιστευτείτε τον εαυτό σας και να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας.

Στο μεταξύ, η παρουσία του Δία στον τομέα των συνεργασιών από τις 23 Ιανουαρίου μέχρι τις 4 Ιουνίου σάς βοηθά να έλξετε νέες συνεργασίες και επαγγελματικές ευκαιρίες μέσω των άλλων. Ο Κρόνος, βέβαια, στο ζώδιό σας απαιτεί σύνεση κι όχι ρίσκο, οπότε ακολουθήστε καλύτερα το ένστικτό σας, χωρίς να επηρεάζεστε από μεγάλες υποσχέσεις, που πιθανώς θα σας απογοητεύσουν στο τέλος. Πάντως, τώρα θα μπορούσατε να μπείτε σε μια αποδοτική νέα συνεργασία, αρκεί να έχετε ξεκάθαρα όρια στη μοιρασιά, τόσο της δουλειάς όσο και των οικονομικών. Από την άλλη, ο Ουρανός, επηρεάζοντας τους γεννημένους το Σεπτέμβριο, μπορεί να γεννήσει μέσα σας την επιθυμία για αλλαγή μόνο και μόνο για την αλλαγή κι όχι επειδή είστε απόλυτα δυσαρεστημένοι από τη δουλειά σας. Η συμβουλή μου είναι να το τσεκάρετε πρώτα, πιθανώς ασχολούμενοι λίγες ώρες αρχικά με την καινούργια σας δραστηριότητα παράλληλα με την παλιά και, όταν πειστείτε για τα οφέλη, μόνο τότε να εγκαταλείψετε μια μακρόχρονη συνεργασία.

Η δοκιμαστική παρουσία του Ποσειδώνα στον τομέα της εργασίας από τον Απρίλιο μέχρι τον Αύγουστο μπορεί να δώσει έμπνευση στους καλλιτέχνες του ζωδίου. Ενώ η έκλειψη την 1η Ιουλίου στον Καρκίνο μπορεί να οδηγήσει σε μια δραστική αλλαγή του αντικειμένου εργασίας ή του χώρου τους γεννημένους στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Οικονομικά
Τα οικονομικά θα σας απασχολήσουν πιο έντονα μετά τις 4 Ιουνίου, όταν ο Δίας θα περάσει στο γήινο Ταύρο, άρα στον 8ο οίκο του ηλιακού σας ωροσκοπίου. Αυτό δεν σημαίνει ότι το πρώτο πεντάμηνο δεν θα ασχοληθείτε μαζί τους. Μάλιστα, η Πανσέληνος του Μαΐου μπορεί να σας κάνει να νιώσετε πιο έντονα την κρίση που υπάρχει. Απλώς, στο πρώτο πεντάμηνο, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα καταφέρετε να ανταποκριθείτε στις ανάγκες σας και, αν δεν τα βγάζετε πέρα μόνοι σας, να ζητήσετε βοήθεια, την οποία και θα λάβετε, από το περιβάλλον σας.

Βεβαίως, οι εκλείψεις του Ιανουαρίου και του Ιουλίου μπορεί να δημιουργήσουν έξοδα στο χώρο του σπιτιού, όπως μια μετακόμιση ή μια επισκευή σε ένα ακίνητο. Πιθανώς να ξοδέψετε χρήματα και για τις ανάγκες της οικογένειάς σας (ο Πλούτωνας μέσα σ' αυτόν τον τομέα είναι απαιτητικός). Από τις 4 Ιουνίου όμως και μετά η είσοδος του Δία στον Ταύρο εγγυάται τη βελτίωση των οικονομικών σας. Μάλιστα, από τη θέση του αυτή ο Δίας μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο μέσω της εργασίας, αλλά και με αποδόσεις από επενδύσεις, χρηματιστήριο, μια κληρονομιά, κάποιες επιστροφές χρημάτων ή από διατροφές και ασφάλειες... Καλά μπορούν να πάνε, επίσης, δάνεια για την αγορά ή την επισκευή κάποιου ακινήτου.

Στο μεταξύ, τα τρίγωνα (θετικές όψεις) του Δία με τον Πλούτωνα τον Ιούλιο, τον Οκτώβριο και το Μάρτιο του 2012 μπορεί να μεταμορφώσουν τον οικονομικό σας προϋπολογισμό, καθώς θα βρείτε τρόπους να αξιοποιήσετε τα ταλέντα σας. Η Νέα Σελήνη στο Σκορπιό στις 26 Οκτωβρίου με την αντίθεσή της προς τον Δία σηματοδοτεί, επίσης, μια καλή περίοδο για την βελτίωση των οικονομικών σας!

Υγεία & ομορφιά
Το ξεκίνημα της χρονιάς, και μέχρι τις 22 Ιανουαρίου, είναι ευνοϊκό, ώστε να πάρετε μέτρα για τη βελτίωση της υγείας και της φυσικής σας κατάστασης. Ο Δίας στους Ιχθύς σ' αυτό το διάστημα σας ωθεί να γραφτείτε στο γυμναστήριο, να κάνετε σπορ, να αναζητήσετε έναν καλό διατροφολόγο ή γιατρό.

Όταν όμως ο Ποσειδώνας, τον Απρίλιο, περάσει στους Ιχθύς, όπου και θα παραμείνει δοκιμαστικά μέχρι τον Αύγουστο, μπορεί να νιώθετε μια ατονία και να είστε πιο ευάλωτοι στην κούραση, στις αλλεργίες και τις ιώσεις. Τέλος, η παρουσία του Κρόνου στο ζώδιό σας εξασθενεί τις άμυνές σας, γι' αυτό χρειάζεται πειθαρχία και καλό πρόγραμμα στην καθημερινότητά σας.

Ζωδιακές... κόντρες και συμμαχίες
Τα ζώδια που θα σας παιδέψουν τη φετινή χρονιά είναι, φυσικά, τα παρορμητικά. Άλλοι Ζυγοί, Κριοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι θα έχουν τα δικά τους προσωπικά βάρη, οπότε δύσκολα θα μοιραστούν με χαρά και τα δικά σας.

Είτε είναι ερωτική είτε φιλική η σχέση σας, πρέπει να δείξετε υπομονή ή, αν είστε διατεθειμένοι να το ρισκάρετε, να βάλετε το μαχαίρι στο κόκαλο. Λέοντες και Τοξότες θα σας εμψυχώνουν και θα σας γοητεύουν μέχρι τον Ιούνιο έντονα. Πολύ συζητήσιμοι και γοητευτικοί οι Δίδυμοι και οι Υδροχόοι, επίσης. Μετά τον Ιούνιο Ταύροι, Παρθένοι, πιθανώς και οι Σκορπιοί και οι Ιχθύες θα σας βοηθήσουν πρακτικά αλλά και συναισθηματικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου