Η Mercedes C63 AMG Coupe είναι γεγονός! Η απάντηση της Mercedes στο RS5 της Audi και τη BMW M3 φορά τον ατμοσφαιρικό V8 των 6,2 λίτρων (6.208 cc για την ακρίβεια) στα πρότυπα της τετράθυρης C63 AMG με απόδοση 457 ίππων (336 kW) και 600 Nm ροπής.Φυσική συνέπεια είναι το κλασικό 0-100 km/h να έρχεται σε 4,5 sec. με την τελική να περιορίζεται στα 250 km/h ελέω ηλεκτρονικού περιοριστή. Όσον αφορά τώρα στην κατανάλωση, να πούμε ότι η μέση τιμή της σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία κυμαίνεται στα 12 L/100 km.

Όπως και στη sedan AMG, έτσι και στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει και το προαιρετικό «AMG Performance Package» για πιο... hardcore καταστάσεις! Στην προκειμένη περίπτωση η ιπποδύναμη φτάνει τους 487 ίππους (358 kW), ενώ η ροπή παραμένει στα ίδια επίπεδα, δηλαδή στα 600 Nm. Οι 30 επιπλέον ίπποι επιτρέπουν στο εκρηκτικό coupe της Mercedes να επιταχύνει κατά 1 δέκατο του δευτερολέπτου ταχύτερα στο κλασικό 0-100 km/h, δηλαδή η συγκεκριμένη διαδικασία πραγματοποιείται σε 4,4 sec.
Mercedes C63 AMG Coupe: Εκρηκτική! (videos)

Η επιλογή στη μετάδοση είναι μόνο μία, το 7τάχυτο AMG Speedshift MCT που περνά τη δύναμη στους πίσω τροχούς και διαθέτει τέσσερα προγράμματα λειτουργίας C, S, S+ και M, τα οποία αντιστοιχούν κατά σειρά σε Comfort, Sport, Sport+ και Manual. Η γερμανική φίρμα ισχυρίζεται μάλιστα ότι στα δύο τελευταία οι αλλαγές χρειάζονται μόλις 100 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Επιπλέον δε, υπάρχει και το μπουτόν Race Start, με ευνόητη λειτουργία!
Οι τροποποιήσεις σε σύγκριση με τις υπόλοιπες C-Class Coupe περιλαμβάνουν ανασχεδιασμένη εμπρός ανάρτηση τριών συνδέσμων, ενισχυμένη πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, καθώς και φαρδύτερα μετατρόχια, παχύτερες αντιστρεπτικές ράβδους και διαφορετική γωνία κάμπερ. Το ESP επίσης διαθέτει τρία προγράμματα λειτουργίας (On, Sport, Off).


Σε ζητήματα εμφάνισης η coupe C63 AMG ξεχωρίζει χάρη στους νέους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, το αλουμινένιο καπό, τα LED φώτα ημέρας σχεδιασμένα από την AMG, αλλά και τις ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών. Νέα μπάκετ καθίσματα, διακοσμητικά και τιμόνι με λογότυπο AMG ολοκληρώνουν την εικόνα στην καμπίνα.
Mercedes C63 AMG Coupe: Εκρηκτική! (videos)

Όταν θα βρίσκεται στις αντιπροσωπείες ανά την Ευρώπη αυτόν τον Ιούλιο, η C63 AMG Coupe θα διατίθεται και στην έκδοση «Edition 1». Χαρακτηριστικότερα σημεία της «Edition 1» είναι τα σπορ καθίσματα της AMG οι επενδύσεις στο εσωτερικό σε «piano-black» και το υψηλής ποιότητας δέρμα στα καθίσματα και στα πάνελ των θυρών. Επίσης το τριάκτινο τιμόνι διαθέτει δύο χρωματικών τόνων δέρμα nappa, ενώ ξεχωρίζουν και οι ζάντες αλουμινίου 5 ακτίνων βαμμένες σε μαύρο ματ χρώμα. Σήματα «Edition 1» υπάρχουν στο εσωτερικό και εξωτερικό του αυτοκινήτου, ενώ προαιρετικά θα μπορεί να παραγγείλει κάποιος τη C63 AMG Coupe με ματ χρώμα μαύρο («designo magno night black» το λέει η Mercedes) ή σε λευκό («diamond white metallic bright).

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι η επίσημη παρουσίαση της C63 AMG θα γίνει στο New York Auto Show τον Απρίλιο του 2011. Οι τιμές στη γερμανική αγορά θα ξεκινάνε από 72.590 ευρώ, ενώ η C63 AMG Coupe «Edition 1» θα κοστίζει 77.231 ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου