Μέσω ενός SMS κατάφεραν να δημιουργήσουν πρόβλημα σε κινητά τηλέφωνα δύο ερευνητές ασφαλείας στα πλαίσια του συνεδρίου χάκινγκ CanSecWest.Η συγκεκριμένη τεχνική που έδειξαν οι δύο ερευνητές τους επιτρέπει να απενεργοποιήσουν, να κάνουν επανεκκίνηση και να “κολλήσουν” απλά κινητά τηλέφωνα στέλνοντας ένα SMS.Ο Nico Colde και ο Collin Mulliner έδειξαν σε βίντεο διάφορα κινητά που ήταν ευάλωτα στο νέο σύστημα.Τα κινητά που έδειξαν δεν είναι smartphone και ανήκαν στις εταιρείες LG, Sony Ericsson και Nokia.Η συγκεκριμένη τεχνική δεν ισχύει σε smartphones με Android ή το iPhone αλλά ισχύει σε απλά τηλέφωνα τα οποία ωστόσο δεν έχουν δυνατότητες αναβάθμισης με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να κλείσουν οι συγκεκριμένες “τρύπες ασφαλείας”.
Έσπασαν Safari, Internet Explorer 8
Στο ίδιο συνέδριο οι χάκερ κατάφεραν να σπάσουν τους browser Safari και Internet Explorer 8. Ο browser της Apple έσπασε μέσα σε 5 δευτερόλεπτα ενώ ο Internet Explorer έσπασε με 3 διαφορετικούς τρόπους.
Αυτό που δεν κατάφεραν ακόμα να σπάσουν οι χάκερ ήταν ο Google Chrome για τον οποίο διατίθεται αμοιβή 20.000 δολάρια από τη Google για όποιον τα καταφέρει.

Σίμος Κοσμετάτος
simosego@gmail.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου