Η σύγκρουση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης με τον Τσίπρα έφτασε χθες στα άκρα και προσέθεσε νέα επεισόδια στον κηρυχθέντα πόλεμο. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση διά του Γ. Πεταλωτή κάλεσε τα κόμματα -τουλάχιστον αυτά που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο- να καταδικάσουν ρητά και κατηγορηματικά ενέργειες που δεν έχουν καμία σχέση με την εκδήλωση κάποιας διαμαρτυρίας.Η νέα κόντρα στην ίδια αλυσίδα ξεκίνησε χθες το πρωί, όταν ο Πάγκαλος επανήλθε στις καταγγελίες του κατά του κ. Τσίπρα, ανεβάζοντας αυτήν τη φορά τον πήχη των ευθυνών του. Ο αρχηγός του Συνασπισμού απάντησε με επιστολή όχι προς τον κ. Πάγκαλο αλλά προς τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, ζητώντας του ουσιαστικά να... ελέγξει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για τη συμπεριφορά του.Η επιστολή απαντήθηκε με ανακοίνωση, την οποία απέστειλε το βράδυ το γραφείο του αντιπροέδρου.

Φοιτητές στα επεισόδια χθες στη Σύρο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού

Ο κύριος Τσίπρας, ο οποίος μέχρι αυτήν τη στιγμή δεν έχει βρει ούτε μία λέξη για να καταδικάσει τους τραμπουκισμούς εναντίον εκπροσώπων του λαού, που έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες σε διάφορες δημόσιες εκδηλώσεις, επιμένει να προσπαθεί να υποδείξει στο ΠΑΣΟΚ την κατά τη γνώμη του σωστή συμπεριφορά επισημαίνεται στην ανακοίνωση, με την υποσημείωση για το πλήθος των χαρακτηρισμών και των επιθέτων που χρησιμοποιεί ο κ. Τσίπρας για να δημιουργήσει την αίσθηση της αξιοπιστίας σε συγκεκριμένα γεγονότα. Αλλά η αντεπίθεση στην επιστολή του Αλ. Τσίπρα δεν έμεινε εκεί.

Το γραφείο του αντιπροέδρου υποστηρίζει, γιατί, όπως δηλώνει, υποχρεώθηκε να θυμίσει μερικά πολύ απλά πράγματα, ότι μεταξύ άλλων ο ίδιος ο κ. Παναγόπουλος είχε πει ότι αυτοί που του επιτέθηκαν βγήκαν από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και ότι για τη δολοφονική πυρπόληση της Marfin γράφτηκε σε όλο τον Τύπο ότι οι εμπρηστές, που δεν έχουν ακόμη συλληφθεί και λογοδοτήσει, βγήκαν από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα το πρωί ο κ. Πάγκαλος κατήγγειλε τον κ. Τσίπρα ότι αυτή η λογική οδηγεί στη δολοφονία μου, η απόρριψη με τον τρόπο που γίνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τις λέξεις που χρησιμοποιεί ο κ. Τσίπρας στον Τύπο, οδηγεί στη δολοφονία μου. Υποδεικνύει. Τον προειδοποιώ, θα έχει μεγάλη ευθύνη για οποιαδήποτε πράξη γίνει εναντίον μου.

Ισχυρίστηκε μάλιστα, αναφερόμενος στους μπαχαλάκηδες, ότι ανάμεσα στους 100 ανθρώπους στα επεισόδια της Κερατέας είναι και 20 Αλβανοί που πληρώνονται από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πληροφορίες τέλος μιλούν για το ενδεχόμενο να κινηθεί ο κ. Πάγκαλος νομικά, καταθέτοντας μήνυση κατ' αγνώστου, στρεφόμενος κατά του προσώπου που τον προπηλάκισε με γιαούρτια.

Χρ. Χριστοφάκη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου