Ο άτυχος τεχνικός του ANT1 Δωρόθεος Κρεμμύδας χτυπήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα υψηλής τάσης της ΔΕΗ ενώ προσπαθούσε να δημιουργήσει ζεύξη ανάμεσα στο βαν όπου βρισκόταν και το τεχνικό τμήμα του τηλεοπτικού σταθμού. Ολοι τον αποκαλούσαν «χαμογελαστό παιδί». Ηθελε πάντα να είναι παιδί στην καρδιά και η ψυχή της παρέας. Αγαπούσε τη δουλειά του και λάτρευε τους συναδέλφους του.Ο Δάκης Κρεμμύδας, ο δίδυμος αδελφός του Ανδρέας και η μεγαλύτερη αδελφή τους Γεωργία είχαν στερηθεί την πατρική αγάπη, αφού σε πολύ μικρή ηλικία είχαν χάσει τον λατρεμένο τους πατέρα, Σωτήρη. Τον ρόλο του, όμως, είχε αναλάβει από την πρώτη στιγμή η μητέρα τους, Βαρβάρα, που όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε σαν βράχος δίπλα τους προκειμένου να μεγαλώσουν με αγάπη και αξιοπρέπεια. Ο Δάκης από μικρός είχε εκφράσει την επιθυμία να γίνει ηλεκτρολόγος, γι' αυτό και αμέσως μετά το σχολείο σπούδασε ηλεκτρολογία σε γνωστό ΙΕΚ. Τα πρώτα του χρήματα τα έβγαλε ως φορτωτής σε σούπερ μάρκετ, μέχρι την ώρα που του έγινε πρόταση να πιάσει δουλειά στο κανάλι του Αμαρουσίου, όπου εργαζόταν δέκα ολόκληρα χρόνια.

Χθες, λίγο πριν από τις 8.00 το βράδυ, το συνεργείο του ANT1 πήγε στο σπίτι του ειδικού εφέτη ανακριτή Κωνσταντίνου Μπαλτά, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για να γίνει live σύνδεση με το δελτίο ειδήσεων του σταθμού. Ο Δάκης προσπάθησε να σηκώσει την κεραία του βαν μέχρι το σημείο όπου δεν απειλείται από τα καλώδια της ΔΕΗ.

Στην πρώτη του προσπάθεια δεν κατάφερε να δώσει σωστή εικόνα στο τεχνικό τμήμα του καναλιού και αποφάσισε να το ρισκάρει και να ανεβάσει λίγο πιο ψηλά την κεραία. Η κίνηση αυτή όμως ήταν μοιραία, αφού ο ιστός ακούμπησε τα ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα ο άτυχος 31χρονος να χάσει τη ζωή του. Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο, αλλά λίγη ώρα αργότερα κοινοποιήθηκε στους δικούς του ο τραγικός θάνατός του. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στην Αίγινα, το αγαπημένο του νησί.

Σοκ στον ΑΝΤ1 για τον "αισιόδοξο και πάντα πρόθυμο συνάδελφο"

Ολοι ήταν στη θέση τους το βράδυ της Δευτέρας για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, όταν στο control του σταθμού έφτασε η δυσάρεστη είδηση του τραγικού χαμού του Δωρόθεου Κρεμμύδα, του τεχνικού, που προσπαθώντας να κάνει ραδιοζεύξη υπέστη ηλεκτροπληξία. Μεμιάς το σκηνικό άλλαξε: τα πρόσωπα των συναδέλφων του συνοφρυώθηκαν, ενώ δάκρυα άρχισαν να κυλούν από τα μάτια τους. Φυσικά, όλοι είχαν μοιραστεί όμορφες στιγμές με τον Δωρόθεο Κρεμμύδα, ένα από τα πιο χαμογελαστά και αισιόδοξα παιδιά της οικογένειας του καναλιού.

Ο διευθυντής Ενημέρωσης του ΑΝΤ1 Στρατής Λιαρέλλης εμφανώς συγκλονισμένος άφησε τα πάντα και έτρεξε αμέσως στα Μελίσσια. Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη, με τους συναδέλφους του να τρέχουν στο σημείο όπου συνέβη το τραγικό γεγονός, αλλά και αργότερα στο νοσοκομείο.

Ιδιαίτερα στενοχωρημένος εμφανίστηκε χθες το πρωί και ο Γιώργος Παπαδάκης. «Η σημερινή εκπομπή είναι αφιερωμένη στον Δάκη. Ετσι τον αποκαλούσαν οι συνάδελφοι και οι φίλοι του. Καλό ταξίδι» είπε μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις που έκανε στην «Espresso» ο διευθυντής Ενημέρωσης του σταθμού Στρατής Λιαρέλλης. «Δεν μπορούμε να συνέλθουμε. Αυτό που έγινε είναι απίστευτο, αδιανόητο και τραγικό. Χάσαμε ένα παλικάρι όλο ζωή, κέφι και χαρά. Ολοι μας λέμε “καλό ταξίδι Δάκη”».

Ταραγμένοι από τη δυσάρεστη είδηση εμφανίστηκαν και οι παρουσιαστές του «10 με 1 μαζί». Μιλώντας στην «Espresso» ο Σπύρος Χαριτάτος τόνισε: «Είμαστε σοκαρισμένοι όλοι μας. Είναι άδικο. Ηταν ένα ξεχωριστό παιδί. Στο πρόσωπό του βλέπουμε τον αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοί μας τεχνικοί για την ενημέρωση και την ψυχαγωγία. Είναι οι αφανείς ήρωες». Από την πλευρά του ο Γιώργος Καραμέρος είπε: «Ολος ο ANT1 είναι συγκλονισμένος. Οι μαχητές της ενημέρωσης βρίσκονται πίσω από τις κάμερες, όπως και ο Δάκης. Κουράγιο στην οικογένειά του».

Ο Δάκης ήταν μέλος της οικογένειας του ANT1 την τελευταία δεκαετία και πρόσφερε καθημερινά με απαράμιλλο ζήλο τις υπηρεσίες του. «Ηταν σε όλους αγαπητός, πάντα χαμογελαστός, αισιόδοξος και πρόθυμος, ακόμη και για τα πιο δύσκολα ρεπορτάζ» μας εξομολογήθηκε συνάδελφός του τεχνικός, ιδιαίτερα θλιμμένος από τον άδικο χαμό του.

Στο κανάλι του Αμαρουσίου κυκλοφόρησε και μια ανακοίνωση για εσωτερική χρήση, στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνεται: «Ο 32χρονος Δάκης ήταν ένας άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους. Η οικογένεια του ΑΝΤ1 πενθεί τον πρόωρο και άδικο χαμό του συναδέλφου μας Δωρόθεου Κρεμμύδα, του δικού μας Δάκη».
Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοί από τον ANT1 τον αποχαιρετήσαν σήμερα στις 12μμ στον Ιερό Ναό Αγίων Ασωμάτων στην Αίγινα.
Espressonews

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου