Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΧΟΛΗ (ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ)...
Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιων Επιστημών του Πανεπιστημίου της Σμύρνης, Χουεΐν Αβνί Μπενλί, ανέφερε ότι το πλοίο έχει επισκευαστεί, αλλά ότι δεν έχει τοποθετηθεί η νέα μηχανή και η γεννήτρια, επειδή οι αρχές ανέφεραν πως τώρα χρειάζεται το *Πιρί Ρεΐς .

Δηλαδή, οι υπεύθυνοι του πλοίου ζήτησαν άμεση αντικατάσταση της μηχανής και της γεννήτριας, αλλ' αντ' αυτού τους διέταξαν να ξεκινήσουν αμέσως οι έρευνες, για να μη χάσει το «κύρος» της η Τουρκία. Ο Μπενλί εξήγησε ότι είναι σοβαρό το θέμα, να πλέουν με χαλασμένο πλοίο στη Μεσόγειο:

«Δεν μπορούμε να πούμε και πολλά, διότι πρόκειται για θέμα υπόστασης της ΤΔΒΚ (εννοεί τα Κατεχόμενα). Αλλά από την άλλη είναι και θέμα ανθρώπινης ζωής, πρόκειται για σοβαρό ρίσκο», είπε. Αυτά γράφει η εφημερίδα «Χαμπέρτουρκ», η οποία προ ημερών σατίριζε το Πίρι Ρέις ως σαράβαλο.

Ο Μπενλί πρόσθεσε ότι η μηχανή και η γεννήτρια βρίσκονται στο τελωνείο (!) και ότι θα απαιτηθεί ένας μήνας για την αντικατάστασή τους. Σε λίγο όμως («έπεσε» τηλεφώνημα φαίνεται) και με νέα δήλωση, είπε πως δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος και πρόβλημα.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, το Πίρι Ρέις έχει καλώδιο μήκους 600 μέτρων, και το έστειλαν να κάνει έρευνες στο βυθό της Μεσόγειο που σ' εκείνο το σημείο έχει βάθος 1.500 μέτρα. Όλα για επικοινωνιακούς λόγους, που όμως τους παίρνουν στα σοβαρά οι φοβικοί πολιτικοί της χώρας μας (και μόνον αυτής).
http://www.liako.gr/news/home/36061-tourkia-ellada.html

*Ο Πιρι Ρέις ήταν χριστιανικής και πιθανόν Ελληνικής καταγωγής, γεννήθηκε στην Καλλίπολη, μια ναυτική βάση στη Θάλασσα του Μαρμαρά. (Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου