Η Σίντι Λόπερ-Cyndi Lauper, κορυφαία Αμερικανίδα τραγουδίστρια των 80s, επισκέπτεται τη χώρα μας έπειτα από δεκαπέντε χρόνια, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της.Η Σίντι Λόπερ θα έρθει στην Αθήνα τέλη Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου (η ακριβής ημερομηνία δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα). Η αρχική σκέψη ήταν η συναυλία της να δοθεί στο θέατρο Λυκαβηττού, αλλά επικράτησε η άποψη να γίνει σε μεγαλύτερο χώρο.

Η ίδια ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να ξεχάσει το θερμόαιμο ελληνικό κοινό που την αποθέωσε και την αγκάλιασε, ενώ τραγουδούσε στο κατάμεστο στάδιο την τεράστια επιτυχία της «Time after time».

Όσο για τις απαιτήσεις που προέβαλε η σταρ της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, είναι σε λογικό πλαίσιο. Ζήτησε να μείνει σε ένα ξενοδοχείο με θέα τον ιερό βράχο και όσον αφορά τη διατροφή της, να υπάρχει αφθονία λαχανικών και φρούτων στο τραπέζι της.



Το «Time after time» της Σίντι Λόπερ, που κυκλοφόρησε στις 27 Μαρτίου του 1984, αποτέλεσε μία από τις χαρακτηριστικότερες μπαλάντες της δεκαετίας του '80 και έχει πουλήσει 17 εκατομμύρια αντίτυπα ώς σήμερα. Το τραγούδι μπήκε στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή στο άλμπουμ της «She's so unusual».

Οι στίχοι, που προσαρμόστηκαν στη μουσική του Ρομπ Χάιμαν, μιλούν για μια χαμένη αγάπη που η τραγουδίστρια ανακαλεί στη μνήμη της. Το «Time after time», μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της τελευταίας εικοσαετίας σε όλο τον κόσμο, διασκευάστηκε από ενενήντα επτά καλλιτέχνες, με κορυφαία την τζαζίστικη εκδοχή του Μάιλς Ντέιβις, που έδωσε το απαραίτητο κύρος στο τραγούδι.

Η Σίντι Λόπερ έχει κερδίσει πολλά βραβεία Grammy και Emmy. Επιπλέον έχει παίξει ρόλους στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο. Περισσότερες από τριάντα συνθέσεις της έχουν «ντύσει» μουσικά ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου