Μια νέα βιογραφία του πρίγκιπα Γουίλιαμ (prince William) προκαλεί μεγάλη αναστάτωση καθώς εμφανίζει τη μητέρα του "ψυχικά και ψυχολογικά ασταθή".Η Πένι Τζούνιορ (Penny Junor) θεωρείται "βετεράνος" στην ενασχόλησή της με τη βρετανική οικογένεια καθώς έχει γράψει βιβλία για τον Κάρολο (Charles) και την Νταϊάνα (Dianna) ενώ ήταν παρούσα στην πρώτη επίσημη επίσκεψη του ζεύγους στην Ουαλία όπου η πριγκίπισσα ήταν έγκυος στον πρωτότοκό της.
Τώρα, με αφορμή τα 30ά γενέθλια του Γουίλιαμ που πλησιάζουν, η Τζούνιορ κυκλοφορεί ένα νέο βιβλίο για εκείνον. Όμως το ενδιαφέρον του περιεχομένου εστιάζεται στη μητέρα του και στην εικόνα που η συγγραφέας του παρουσιάζει.
Αυτό που ενδιέφερε τη συγγραφέα ήταν "πώς κατάφερε αυτό το παιδί να γίνει τόσο συνετός και ψυχικά υγιής όσο φαίνεται ύστερα από την τόσο δύσκολη παιδική ηλικία που βίωσε". Και εξηγείται…

Η Νταϊάνα που περιγράφει η Τζούνιορ είναι μια μητέρα άκρως ανικανοποίητη, χειριστική, επιρρεπή σε ξεσπάσματα, εγωιστικές ακρότητες και ζήλεια. Μάλιστα περιγράφεται χαρακτηριστικά πως η πριγκίπισσα της Ουαλίας έδιωξε την νταντά Μπάρμπρα Μπαρνς (Barbara Barnes) όταν ο Γουίλιαμ ήταν τεσσάρων χρονών επειδή δεν μπορούσε να δεχτεί το δέσιμο που είχε με τον γιο της.

Βέβαια, την ίδια στιγμή που η συγγραφέας κιτρινίζει με τον χειρότερο τρόπο την αγαπημένη πριγκίπισσα του λαού, οι επικριτές της την κατηγορούν ως "αναίσθητη, ψεύτρα και δηλητηριώδη έμπορο που στην ουσία κάνει δημόσιες σχέσεις για την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς (Camilla Parker Bowles) και είναι κρυφά ερωτευμένη με τον πρίγκιπα Κάρολο.
Σύμφωνα με την Πένι Τζούνιορ, η Νταϊάνα άλλαξε τελείως μετά τον αρραβώνα της με τον Κάρολο το 1981. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν ευχάριστη, χαμογελαστή και χαλαρή ενώ από εκείνη τη στιγμή και μετά, έγι
Σύμφωνα με την Πένι Τζούνιορ, η Νταϊάνα άλλαξε τελείως μετά τον αρραβώνα της με τον Κάρολο το 1981. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν ευχάριστη, χαμογελαστή και χαλαρή ενώ από εκείνη τη στιγμή και μετά, έγινε μια άλλη. Πιο σκοτεινή και μονίμως λυπημένη.
Σύμφωνα με την τελευταία βιογράφο του, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ παντρεύτηκε την Κέιτ γιατί εκεί βρήκε τη σταθερότητα και την αγάπη που δεν είχε ποτέ στη ζώη του.
Σύμφωνα με την τελευταία βιογράφο του, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ παντρεύτηκε την Κέιτ γιατί εκεί βρήκε τη σταθερότητα και την αγάπη που δεν είχε ποτέ στη ζώη του.

Και αυτό μάλλον τραβηγμένο είναι.
Ωστόσο το γεγονός παραμένει πως τη στιγμή που η Νταϊάνα παρουσιάζεται ως "μια ημίτρελλη απροσάρμοστη που δεν ήξερε τι ήθελε και όλα της έφταιγαν, μια αναίσθητη μάνα που δεν σκεφτόταν ούτε στιγμή τα παιδιά της", ο Κάρολος εικονίζεται σχεδόν ως "άγιος" που έπρεπε να υπομένει τις παραξενιές της ενώ, όπως τονίζεται, η σχέση του με την Καμίλα δεν ξεκίνησε εκ νέου παρά μόνο αφού το είχε προσπαθήσει πολύ το πράγμα με την κατά 12 χρόνια νεότερη σύζυγό του, αλλά δεν του βγήκε. Α… και αφού εκείνη τον κεράτωσε πρώτη…

"Ε, τι να κάνει και ο καψερός", ένα πράγμα… "Αναγκάστηκε. Αυτή τον έδιωξε", και άλλα τέτοια. Ό,τι πεις!

Βέβαια, η Πένι Τζούνιορ εξηγεί ως έναν βαθμό τη συμπεριφορά της Νταϊάνα καθώς αφού δεν γνώρισε μάνα η ίδια και δεν πήρε αγάπη μεγαλώνοντας δεν ήξερε και πώς να δώσει.

Στη συνέχεια, και στο ίδιο μήκος κύματος η συγγραφέας εξηγεί ότι ο Γουίλιαμ παντρεύτηκε μια γυναίκα σαν την Κέιτ Μίντλετον (Kate Middleton) γιατί εκεί βρήκε τη σταθερότητα και την αγάπη που δεν είχε ποτέ στη ζωή του.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου