Τα τούρκικα Μέσα αναφέρονται στη νέα σειρά ΔΥΟ ΟΧΘΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΙΣΜΑΗΛ - İKİ YAKA BİR İSMAİL λέγοντας πως μπορεί να αποτελέσει γέφυρα πολιτισμού ανάμεσα στις δύο χώρες. Η τουρκική έκδοση του setimes . com δημοσιεύει ένα σχετικό άρθρο με τίτλο «Μια ρομαντική κωμωδία, η γέφυρα Τουρκίας – Ελλάδας».

Το δημοσίευμα φιλοξενεί και δηλώσεις της Ελένης Φιλίνη η οποία αναφέρει «Για μένα οι μικτοί γάμοι δεν αποτελούν πλέον ταμπού. Γνωρίζω πολλούς Έλληνες που είναι παντρεμένοι με Τουρκάλες και μερικούς Τούρκους που είναι παντρεμένοι με Ελληνίδες.»
Το ρεπορτάζ παρουσιάζει και την πραγματική ιστορία ενός ζευγαριού που παντρεύτηκε το 2008 στη Μητρόπολη του Βοσπόρου. Η Aslihan Ozkara και ο Νίκος Δήμος γνωρίστηκαν σε ένα πάρτυ στην Κωνσταντινούπολη, ερωτεύτηκαν και παντρεύτηκαν σπάζοντας τα ταμπού για τους μικτούς γάμους. Η Οzkara δήλωσε πως για εκείνους δεν παίζει κανέναν ρόλο η εθνικότητα αφού έχουν τόσα άλλα κοινά.
Πάνω σε αυτό και σε άλλα παραδείγματα βασίζεται το άρθρο του τουρκικού site το οποίο αναφέρει πως μια σειρά με έναν ελληνοτουρκικό έρωτα θα φέρει τους πολιτισμούς των δύο χωρών πιο κοντά δείχνοντας πως οι διαφορές δεν είναι τόσο μεγάλες και ότι Ελλάδα και Τουρκία μοιάζουν σε πολλά...
mediagate-gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου