Προεκλαμψία είναι μια οξεία και απειλητική για τη ζωή επιπλοκή της εγκυμοσύνης, χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση της τονικοκλονικούς σπασμούς, συνήθως σε έναν ασθενή που είχε αναπτύξει προεκλαμψία. (Προεκλαμψία και εκλαμψία είναι συλλογικά ονομάζεται''υπερτασική διαταραχή της κύησης''και''toxemia του''εγκυμοσύνης.)

Εκλαμψία αποκλείει επιληπτικές κρίσεις και κώμα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά οφείλονται σε προϋπάρχουσες ή οργανικές διαταραχές του εγκεφάλου.

Εκλαμψία, όπως η προεκλαμψία, έχει την τάση να εμφανίζονται πιο συχνά στην πρώτη εγκυμοσύνη και των νέων μητέρων, όπου πιστεύεται ότι η έκθεση μυθιστόρημα για την πατρική αντιγόνων εμπλέκεται. Επιπλέον, οι γυναίκες με προϋπάρχουσες παθήσεις (υπέρταση, διαβήτης, και νεφροπάθεια) ή θρομβοφιλικές ασθένειες, όπως το αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν προεκλαμψία και εκλαμψία.

Προϋποθέσεις με ένα μεγάλο πλακούντα (πολλαπλάσια κύηση, hydatiform mole) και προδιαθέτουν για toxemia. Επιπλέον, υπάρχει μια γενετική συνιστώσα? Ασθενείς των οποίων η μητέρα ή η αδελφή είχε η κατάσταση είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο. Οι ασθενείς με προεκλαμψία έχουν αυξημένο κίνδυνο για προεκλαμψία / εκλαμψία σε μεταγενέστερη εγκυμοσύνη.

Αν και έχουν πολλαπλές θεωρίες έχουν προταθεί για να εξηγήσουν προεκλαμψία και εκλαμψία, αυτό συμβαίνει μόνο με την παρουσία του πλακούντα και έχει επιλυθεί με την απομάκρυνσή του. Προκλινικά δείκτες της εξέλιξης της νόσου είναι σημάδια αυξημένης των αιμοπεταλίων και των ενδοθηλιακών ενεργοποίηση

Adrenomedullin, ένα ισχυρό αγγειοδιασταλτικό, παράγεται σε μειωμένες ποσότητες από τον πλακούντα στην προεκλαμψία (και, συνεπώς, εκλαμψία). Άλλες αγγειοδραστικών παράγοντες στο παιχνίδι, συμπεριλαμβανομένων προστακυκλίνης, θρομβοξάνης Α2, το μονοξείδιο του αζώτου, και endothelins οδηγεί σε αγγειοσυστολή.

Εκλαμψία θεωρείται ως μια μορφή υπερτασικής εγκεφαλοπάθειας, στο πλαίσιο των παθολογικών γεγονότων που οδηγούν στην προεκλαμψία. Θεωρείται ότι η εγκεφαλική αγγειακή αντίσταση μειώνεται, οδηγώντας σε αυξημένη ροή αίματος προς τον εγκέφαλο. Εκτός από τη φυσιολογική λειτουργία του ενδοθηλίου, αυτό οδηγεί σε εγκεφαλικό οίδημα. Τυπικά eclamptic κατάσχεση δεν θα οδηγήσουν σε μόνιμη εγκεφαλική βλάβη? Ωστόσο, ενδοκρανιακή αιμορραγία μπορεί να συμβεί.

Ανίχνευση και διαχείριση της προεκλαμψίας είναι κρίσιμης σημασίας για τη μείωση του κινδύνου προεκλαμψίας. Η κατάλληλη διαχείριση των ασθενών με προεκλαμψία περιλαμβάνει γενικά τη χρήση του θειικού μαγνησίου ως αντιπρόσωπος για την πρόληψη σπασμούς, και εμποδίζοντας έτσι την προεκλαμψία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου