Σύμφωνα με δημοσίευμα των Wikileaks, αναλυτές στην Αμερική δηλώνουν πλέον συχνά και δημόσια, ότι η Ελλάδα έχει δυνατότητες να γίνει παραγωγός αερίου και πετρελαίου και συμπληρώνουν σε αναφορά του περασμένου Νοεμβρίου πως «το να γίνει η Ελλάδα μέλος της ζώνης του δολαρίου ταιριάζει με το γεωπολιτικό σενάριο που έχει διαμορφωθεί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ».

Όλα αυτά μαζί με παράλληλες αναφορές για τη συμπεριφορά της Τουρκίας με αφορμή τις Κυπριακές έρευνες, όπου αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «οι Τούρκοι είναι εκτός ελέγχου».

Αλλά και πως η Ελλάδα σε αυτή την περίπτωση δεν έχει άλλες δυνατότητες πλην της “λεκτικής” συμπαράστασης στην Κύπρο.

Η πιθανότητα να ενταχθεί η Ελλάδα «στο μπλοκ του δολαρίου», σε ένα πλαίσιο εκμετάλλευσης των φυσικών της πόρων, αναφέρεται σε εσωτερικό σημείωμα του Stratfor της 4ης Νοεμβρίου 2011, ο συντάκτης του οποίου παρατηρεί ότι «τελικά η ένταξη της Ελλάδας στη ζώνη του δολαρίου, είναι το "μεγάλο παιχνίδι" που παίζεται αυτό τον καιρό στα παρασκήνια».

Η πρόβλεψη συνδυάζεται με τα μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που διαπιστώθηκε ότι διαθέτει η χώρα μας. Η πηγή των πληροφοριών περιγράφεται ως «οικονομική με πολύ καλές διασυνδέσεις» και έχει τον ανώτερο βαθμό αξιοπιστίας (Α).

Εντυπωσιακό όμως είναι το τέλος του κειμένου.

«Στην περίπτωση που η Ελλάδα γίνει σημαντική παραγωγός φυσικού αερίου/πετρελαίου, η χώρα θα προτιμήσει να ανήκει στο μπλοκ του δολαρίου.

Μέλος της ζώνης του δολαρίου η Ελλάδα, συντόμως ;;; ή … απλές επιθυμίες ;;;

Ίδωμεν !

aegeantimes-gr

του Λάζαρου Ελευθεριάδη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου