Στην Ελλάδα της κρίσης η Μύκονος αποτελεί ξεχωριστό κράτος όπου τα χρήματα είναι απλώς πολυψήφιοι αριθμοί, που εξασφαλίζουν στους
πάμπλουτους επισκέπτες την ικανοποίηση και της πιο ιδιαίτερης επιθυμίας τους.



Οι πολυεκατομμυριούχοι που επισκέπτονται το Νησί των Ανέμων αυξάνονται κατακόρυφα, ενώ τα τελευταία χρόνια μια νέα κατηγορία έχει προκύψει από ζάπλουτους οι οποίοι επιδίδονται σε έναν άτυπο συναγωνισμό για το ποιος θα ξοδέψει τα περισσότερα...



Το προβάδισμα έχουν οι Αραβες (κυρίως από το Ντουμπάι, Αμπού Ντάμπι, Κατάρ, Κουβέιτ, Ομάν, Λίβανο, Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία), οι Βραζιλιάνοι (οι οποίοι αποτελούν το δυναμικό new entry στη λίστα) και οιΤούρκοι, ενώ ακολουθούν με αξιώσεις οι Ινδοί, οι Ρώσοι και οι Αμερικανοί.



Τίποτα δεν είναι τυχαίο, γιατί η Μύκονος εκτός από εκπληκτικές παραλίες, υψηλού επιπέδου φαγητό και διασκέδαση διαθέτει και ασυναγώνιστη υποδομή στην παροχή υπηρεσιών ικανοποιώντας και τον πιο απαιτητικό δισεκατομμυριούχο.



Γνωστά γραφεία του νησιού αναλαμβάνουν τη διοργάνωση, μέχρι και στην τελευταία της λεπτομέρεια, της διαμονής των επισκεπτών αλλά και την επιμέλεια χλιδάτων δεξιώσεων γάμων, πάρτι γενεθλίων, ρομαντικών προτάσεων γάμου και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους...



«Οι ξεχωριστές επιθυμίες που έχουμε ικανοποιήσει όλα αυτά τα χρόνια στη Μύκονο είναι τόσο πολλές, που πλέον ό,τι και να μου ζητήσουν δεν θα μου κάνει εντύπωση. Για παράδειγμα ένας Ρώσος μεγιστάνας για να κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του ζήτησε να κλείσουμε ένα μαγαζί, το εσωτερικό του οποίου θα έπρεπε να μετατραπεί σε εξωτικό δάσος. Η επιθυμία του ικανοποιήθηκε. Φέραμε αρχιτέκτονα, διακοσμητή και ανθοκόμο να μελετήσουν τον χώρο και να δημιουργήσουν κρεμαστούς κήπους και ρυάκια, να τοποθετήσουν δέντρα και καρπούς σε ένα περιβάλλον που παρέπεμπε στον Κήπο της Εδέμ» αναφέρει η Τόνια Ανδρόνικου, ιδιοκτήτρια του Tonia Andronikou Concierge.



Άλλα περιστατικά που θυμάται η ίδια: «Ένας Γάλλος επιχειρηματίας επίσης επιθυμούσε μια αξέχαστη πρόταση γάμου και μας ζήτησε να κλείσουμε πριβέ για δύο άτομα μια ολόκληρη παραλία την οποία στολίσαμε με λουλούδια και αρωματικά κεριά. Όταν έγινε η πρόταση, δεκάδες φωτεινά πυροτεχνήματα φώτιζαν τον ουρανό για αρκετή ώρα. Είναι πολλά, τι να πρωτοθυμηθώ... Ένας Άραβας δισεκατομμυριούχος ήρθε μαζί με φίλους του για να γιορτάσουν τα γενέθλιά του στη Μύκονο. Μας ζήτησε λοιπόν να κλείσουμε μια παραλία όπου θα διοργανώναμε το πάρτι το οποίο θα είχε ως θέμα τους Πειρατές της Καραϊβικής. Ακολουθώντας την επιθυμία του η θάλασσα γέμισε από ξύλινα καραβάκια με κατάρτια και εντυπωσιακά πανιά, το πλήρωμα ήταν ντυμένο όπως ακριβώς οι πειρατές στη γνωστή ταινία με τον Τζόνι Ντεπ, ενώ πανέμορφες κοπέλες μεταμορφωμένες σε πουλιά και γοργόνες πλαισίωναν το σκηνικό. Ήταν ένα πάρτι που ακόμα συζητιέται».



«Για ένα ηλιοβασίλεμα μπορεί να πεταχτούν με ελικόπτερο για μισή ώρα στη Σαντορίνη. Αλλά αυτό αποτελεί για εμάς ρουτίνα, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο», λέει εξάλλου η Κατερίνα Τοπούζογλου, ιδιοκτήτρια του Mykonos Top Villas: «Για παράδειγμα ένα ζευγάρι από τη Σαουδική Αραβία έκλεισε μια μεγάλη βίλα 10 δωματίων για να μείνουν μόνοι τους μια εβδομάδα. Μάλιστα το προσωπικό που είχαν φέρει μαζί τους με το λίαρ τζετ έμεινε σε κοντινό ξενοδοχείο και όχι σε κάποιο από τα δωμάτια της βίλας».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου