Το απόλυτο χάος επικρατεί στην εξέλιξη της υπόθεσης του Norman Atlantic και καμιά αρμόδια αρχή δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να είναι σε θέση να διαχειριστεί αυτό που συμβαίνει αλλά και να δώσει ακριβείς απαντήσεις.
Το Euronews μετέδωσε ότι δεκάδες είναι πλέον οι αγνοούμενοι, ενώ άντρες της Ιταλικής ακτοφυλακής αναζητούν τα ίχνη τους στα αμπάρια του πλοίου. Οι πληροφορίες για τον αριθμό των ατόμων που επέβαιναν στο Norman Atlantic παραμένουν αντιφατικές.

Το μόνο σίγουρο και παράλληλα τραγικό δεδομένο ως τώρα είναι οι 10 νεκροί ενώ ανάμεσα στους 10 νεκρούς υπάρχει και 2ος Έλληνας ο οποίος αναγνωρίστηκε. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Κουφόπουλο από τη Μελίκη Ημαθίας, 47 ετών.

Πριν λίγο  μάλιστα μετέδωσε και η RAI ότι η λίστα επιβατών του Norman Atlantic φέρεται να είναι από ανακριβής έως πλαστή!

Χαρακτηριστική είναι, όπως αναφέρει το protothema.gr, η περίπτωση με τη σωρό του  Γ. Δούλη όπου μια ανακοίνωση αλλάζει τα πάντα. Σύμφωνα με το συντονιστικό κέντρο της Ρώμης δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ότι το θύμα είναι αυτό που αναφερόταν! Ο φερόμενος ως γιος του νεκρού δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει τον πατέρα του σε κανένα από τα 5 πτώματα που του έδειξαν με αποτέλεσμα η ταυτότητα του πρώτου νεκρού να παραμένει άγνωστη!

Ανάλογη του αλαλούμ που επικρατεί είναι και η ανακοίνωση της ΑΝΕΚ ότι τρία άτομα που φέρονταν ως επιβάτες στη λίστα επιβατών τελικά δεν ταξίδεψαν!

Σύμφωνα με το Έθνος, τα τελευταία στοιχεία των ιταλικών αρχών, αναφέρουν ότι στο πλοίο επέβαιναν 475 άνθρωποι. Διασώθηκαν 425, δέκα βρέθηκαν νεκροί ενώ αγνοούνται 40, εκ των οποίων οι 32 είναι Έλληνες υπήκοοι.

Την ίδια στιγμή ο εφιάλτης για τους συγγενείς συνεχίζεται καθώς δεν μπορούν να βρουν τα ονόματα των δικών τους στις λίστες που ανακοινώθηκαν.

Και μέσα σ'όλα αυτά η ιταλική δικαιοσύνη άσκησε δίωξη κατά του πλοιοκτήτη Κάρλο Βιζεντίνι και του κυβερνήτη του Νorman Atlantic, Αρτζίλιο Τζακομάτσι με τις κατηγορίες της εξ αμελείας πολλαπλής ανθρωποκτονίας, της εξ αμελείας ναυαγίου και της εξ αμελείας πρόκλησης τραυμάτων.

Δείτε τα videos με τις νέες μαρτυρίες των διασωθέντων για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν. Μια γυναίκα μάλιστα αποκάλυψε στο video που ακολουθεί από το "Πρωινό" ότι οι Ιταλοί της έβγαλαν το σωσίβιο για να σώσουν δικούς τους Ιταλούς...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου