Αρνί με αγκινάρες

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό Αρνί σε κομμάτια
10 Αγκινάρες καθαρισμένες
2 ματσάκια φρέσκα Κρεμμυδάκια
1 ματσάκι Άνηθο
Χυμό από 2 Λεμόνια
1 ποτήρι Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, αφαιρώντας πρώτα τα εξωτερικά φύλλα. Στη συνέχεια, κόβουμε το σκληρό εξωτερικό τμήμα τους και κρατάμε την καρδιά. Αν έχουν μαλλιάσει εσωτερικά, αφαιρούμε τις ίνες. Περνάμε όλες τις αγκινάρες με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Για τον ίδιο λόγο, διατηρούμε τις αγκινάρες μέχρι να μαγειρευτούν σε βαθύ σκεύος με νερό και χυμό λεμονιού.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και, μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το αρνί σε κομμάτια και σοτάρουμε για 5-10 λεπτά.
Έπειτα, προσθέτουμε νερό στην κατσαρόλα μέχρι να καλυφθεί το κρέας. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 20΄ λεπτά περίπου.
Αφού σιγοψηθεί, προσθέτουμε στο κρέας το κρεμμυδάκι και τον άνηθο ψιλοκομμένα και αλατοπιπερώνουμε.
Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί, σε χαμηλή φωτιά για άλλα 10’ λεπτά.
Όταν το κρέας μαλακώσει, προσθέτουμε τις αγκινάρες. Δεν ανοίγουμε το καπάκι της κατσαρόλας από τη στιγμή που προσθέτουμε τις αγκινάρες για να μη μαυρίσουν. Το φαγητό χρειάζεται άλλα 15 λεπτά βράσιμο σε μέτρια φωτιά και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
mamakouzina.tv

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου